Τερέζα

Κωδικός: 9786182206850
Συγγραφέας: Φρέντυ Γερμανός
Διαθεσιμότητα: 1 έως 3 ημέρες
16.60€ 14.90€

Ένα ιστορικό μυθιστόρημα για την Τερέζα Δαμαλά - μια γυναίκα γεμάτη δύναμη. Η Τερέζα θα διασχίσει τον χώρο και τον χρόνο για να συναντηθεί με τον Πικάσο, τον Ίωνα Δραγούμη, τον Γκαμπριέλε Ντ’ Ανούντσιο, τον Βενιζέλο, τον Μουσολίνι, τον Κεμάλ και τον Έρνεστ Χέμινγουεϊ.

Μέσα από την ιστορία της, θα περιδιαβούμε τις πρώτες δεκαετίες του 20ού αιώνα. Η πένα του Φρέντυ Γερμανού θα μας διηγηθεί την ιστορία ενός κόσμου που αλλάζει με βιαιότητα, σαρώνοντας στο πέρασμά του έρωτες, κυβερνήσεις και πρόσωπα.

Ένα μικρό απόσπασμα από το βιβλίο:
Ο Χέμινγουεϊ έκανε μια κίνηση. Η Τερέζα περίμενε να την τραβήξει επάνω του και να τη φιλήσει, αλλά εκείνος της χάιδεψε τα μαλλιά, κι αυτό ήταν ίσως ακόμα πιο ερωτικό – ή τουλάχιστον έτσι το ένιωσε εκείνη.
«Αγαπημένο κεφαλάκι», είπε. «Με τα κόκκινα ξέπλεκα μαλλιά, που τώρα έγιναν κοντά, αινιγματικά και μαύρα. Τι έκανες άραγε αυτά τα τέσσερα χρόνια στην Ευρώπη, που εγώ παρίστανα σαν φουσκωμένος διάνος τον ήρωα του πολέμου στο Όουκ Παρκ του Ιλινόι;»
«Γύριζα – εδώ κι εκεί».
«Στην Ιταλία;»
«Σ’ όλη την Ευρώπη».
«Σ’ όλη την Ευρώπη;» Κάτι σαν θαυμασμός, ανακατεμένος ίσως και με λίγη ζήλια, πέρασε από το βλέμμα του. «Το αγαπημένο κεφαλάκι θα πρέπει ν’ άναψε πολλές φωτιές μ’ αυτά τα μεγάλα πράσινα μάτια. Σίγουρα θα σ’ ερωτεύτηκαν μεγάλοι ζωγράφοι και μεγάλοι συγγραφείς». Η Τερέζα χαμογέλασε άκεφα.