Banner for Espa

Η ιστορία μας

logo

Μια ιστορία από την Κομοτηνή...

Η πορεία μας μέσα στο πέρασμα του χρόνου!

Δεκαετία 1950: Μια από τις παλαιότερες και πιο γνωστές επωνυμίες καταστημάτων στην πρόσφατη ιστορία της Κομοτηνής είναι αυτή των Βιβλιοχαρτοπωλείων Βαφειάδης. Το πρώτο βιβλιοπωλείο ξεκίνησε την λειτουργία του το 1955 στην οδό Βενιζέλου 32, από τον Βασίλη Βαφειάδη, και έκτοτε αποτελεί σημείο αναφοράς στον πιο εμπορικό πεζόδρομο της πόλης.

Δεκαετία 1960: Σε σύντομο χρονικό διάστημα επεκτάθηκε σε μεγαλύτερο κατάστημα άριστα εξοπλισμένο με βιβλία και χαρτοσχολικά είδη, στην οδό Βενιζέλου 37, εξυπηρετώντας τις ανάγκες των κατοίκων του νομού στις καλύτερες τιμές της ευρύτερης περιοχής.

Δεκαετία 1970: Στην πορεία του χρόνου και με πλεονέκτημά του την ποικιλία, την ποιότητα, την άριστη εξυπηρέτηση, και τις χαμηλές τιμές, καθιερώθηκε ανάμεσα στα κορυφαία καταστήματα της πόλης.

Δεκαετία 1980: Η επιχείρηση αναπτύχθηκε σε οικογενειακή βάση. Το 1984, μέσα από τις ανάγκες που δημιούργησε η αγορά, αποφασίστηκε η επέκταση της επιχείρησης σε νέο ιδιόκτητο, διώροφο κτίριο επί της οδού Βενιζέλου 36. Το 1988, αναλαμβάνει τα ηνία της επιχείρησης η δεύτερη γενιά. Ο υιός Γιώργος Βαφειάδης ξεκίνησε μια καινούργια, πιο δυναμική εποχή ανάπτυξης για την εταιρία με βασικές αρχές την ποιότητα, την αξιοπιστία και τις πλέον οικονομικές τιμές.

Δεκαετία 1990: Το κατάστημα επί της Βενιζέλου μετρά πλέον τρεις ορόφους, εξυπηρετώντας πελάτες λιανικής, εταιρικούς πελάτες (B2B) και φορείς του δημόσιου τομέα. Όλοι οι εργαζόμενοι είναι άρτια εκπαιδευμένοι, γνωρίζουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες προκειμένου να ικανοποιήσουν τους πελάτες της επιχείρησης και είναι αφοσιωμένοι στις αρχές της. Ενημερώνονται καθημερινά για τις εξελίξεις και παρακολοθούν τακτικά σεμινάρια.


Δεκαετία 2000: Το 2009, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της, δημιουργείται από την επιχείρηση το δεύτερο ιδιόκτητο κατάστημα στην οδό Μεραρχίας Σερρών 40. Ένα πολυκατάστημα υψηλών προδιαγραφών, με ιδιόκτητο χώρο parking και χώρο φορτοεκφόρτωσης εμπορευμάτων, με στόχο να εξυπηρετούνται ευκολότερα οι επιχειρησιακοί πελάτες αλλά και οι πελάτες λιανικής ολόκληρου του νομού. Και τα δυο καταστήματα διαθέτουν για το κοινό ευρεία γκάμα προϊόντων που περιλαμβάνει πλέον βιβλία, γραφική ύλη, προμήθειες γραφείου, χαρτικά είδη, σχολικά είδη, αναλώσιμα και περιφερειακά Η/Υ, είδη σχεδίου και ζωγραφικής, υλικά χειροτεχνικών κατασκευών, είδη δώρου και παιχνίδια.

Δεκαετία 2010: Στην επιχείρηση έχει εισέλθει σταδιακά η τρίτη γενιά. Τα τελευταία χρόνια η καινοτομία, η άριστη εξυπηρέτηση και οι ολοκληρωμένες υπηρεσίες έχουν γίνει συνώνυμο των Βιβλιοχαρτοπωλείων Βαφειάδης, τα οποία σταδιακά:
 
  • Ενισχύουν το κοινωνικό τους προφίλ και αυξάνουν την αναγνωρισιμότητα τους με παρουσιάσεις βιβλίων και διάφορες εκδηλώσεις για παιδιά, διανομή προϊοντικών καταλόγων και με δωρεές προϊόντων σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες.
  • Μπαίνουν στην ηλεκτρονική αγορά με το online κατάστημα www.e-vafeiadis.gr.
 
Σήμερα: Σήμερα τα Βιβλιοχαρτοπωλεία Βαφειάδης αποτελούν την πρώτη επιλογή χιλιάδων ευχαριστημένων καταναλωτών. Με συγκριτικό τους πλεονέκτημα την τίμια αντιμετώπιση προς τον πελάτη και τις αποδεδειγμένα φιλικές τιμές προς τον καταναλωτή, συνεχίζουν την προσπάθεια τους να είναι με διαφορά η καλύτερη εταιρεία στον κλάδο τους.