Ο Δούρειος Σκύλος (Σαββάλας)

Κωδικός: 9786180602296
Διαθεσιμότητα: Άμεσα Διαθέσιμο
9.90€ 8.90€

Κάνε την καλή σου πράξη και ο κόσμος θα αλλάξει.

Ιδέες/ Αξίες/ Συναισθήματα του βιβλίου: Αγάπη για τα βιβλία | Αξία των παραμυθιών | Αλληλεγγύη | Γενναιοδωρία | Καλοσύνη | Συνεργασία  

Το βιβλίο: Εδώ και μέρες οι γάτες του χωριού δε βρίσκουν τίποτα να φάνε. Ξεκινούν λοιπόν πεινασμένες για το μακρινό κάστρο και ελπίζουν πως στις αποθήκες του βασιλιά θα βρουν ό,τι τραβάει η όρεξή τους. Τα ποντίκια όμως που ζουν εκεί, όταν τις βλέπουν να καταφτάνουν, φοβούνται για τη ζωή τους και σκαρφίζονται ένα σπουδαίο σχέδιο, για να μη γίνουν μεζεδάκια στο στόμα τους. Το σχέδιο των ποντικιών πετυχαίνει και οι γάτες γίνονται καπνός. Και τώρα που δεν μπόρεσαν να μπουν στο κάστρο, τι θα γίνει; Θα πεθάνουν από την πείνα οι καημένες; Όχι. Γιατί ο ουρανός αρχίζει ξαφνικά να βρέχει… καλοσύνη.

Η σειρά: Η καλοσύνη είναι βασικό στοιχείο της κοινωνικής νοημοσύνης. Η καλλιέργεια της αξίας αυτής είναι πολύ σημαντική, αφού έχει αποδειχτεί πως τα παιδιά που μαθαίνουν να επιδεικνύουν αλληλεγγύη βελτιώνουν τις κοινωνικές τους σχέσεις, γίνονται πιο ευτυχισμένα και πιο αγαπητά στον περίγυρό τους. Σε μια εποχή που οι εκδηλώσεις θυμού και εκφοβισμού διαρκώς πληθαίνουν, η έμπρακτη εφαρμογή της αγάπης ίσως είναι το αντίδοτο. Γονείς και εκπαιδευτικοί επιβάλλεται να θέσουμε ως προτεραιότητα την ανάπτυξη μιας νοημοσύνης με καρδιά διδάσκοντας στα παιδιά να νοιάζονται τους άλλους και να ευγνωμονούν όσους τα φροντίζουν και τα αγαπούν. Τα βιβλία της σειράς αναδεικνύουν την αξία της καλοσύνης και γίνονται αρωγοί στην επίτευξη του στόχου αυτού.

Η συγγραφέας: Η Γιολάντα Τσορώνη-Γεωργιάδη είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής, της Παιδαγωγικής Ακαδημίας, του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει μετεκπαιδευτεί στο Μαράσλειο Διδασκαλείο. Εργάστηκε για πολλά χρόνια στη δημόσια εκπαίδευση, αρθρογραφεί σε παιδαγωγικά περιοδικά, είναι ενεργό μέλος της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς και έχει εκδώσει πολλά βιβλία για παιδιά, μυθιστορήματα για ενηλίκους και μελέτες λαογραφικού περιεχομένου.