Ιστορίες Καθημερινής Τρέλας

Κωδικός: 9786180335729
Συγγραφέας: Charles Bukowski
Διαθεσιμότητα: 1 έως 3 ημέρες
18.80€ 16.92€

Οι ιστορίες για τη ζωή και τα πεπραγμένα του είναι τόσο άγριες και παράξενες όσο και οι ενός οι ιστορίες που γράφει. Κατά μία έννοια, ο Μπουκόβσκι ήταν ενός θρύλος στην εποχή του: τρελός, ερημίτης, εραστής, τρυφερός, μοχθηρός – ποτέ ο ενός. Από ενός πόρνες μέχρι την κλασική μουσική, ο Μπουκόβσκι αναμειγνύει ευφυώς την υψηλή και τη χαμηλή κουλτούρα ενός «ιστορίες συνηθισμένης τρέλας» του. Αυτές οι ιστορίες είναι χιουμοριστικές και στοιχειωτικές, θυμωμένες αλλά και τρυφερές απεικονίσεις ενός ζωής στο υπογάστριο του Λος Άντζελες.

«Ο ανά χείρας τόμος παρουσιάζεται για πρώτη φορά στα ελληνικά. Το έργο του Μπουκόβσκι ήταν από εκείνα που δέχθηκαν παρατεταμένα παρανάγνωση και κριτική ακυρότητα για εκείνο που πράγματι ήταν. Εννοώ, δηλαδή, πως συνολικά το έργο του εκθειάστηκε και αποδοκιμάστηκε εξίσου για ανύπαρκτους ή λανθασμένους λόγους, για στοιχεία που είχαν να κάνουν περισσότερο με την ανάγκη επικάλυψης μύχιων αναγκών μιας μεγάλης μερίδας κριτικών και παραναγνωστών, παρά με ενός πραγματικές διαστάσεις των προθέσεων και των κειμένων του. Η παρούσα έκδοση εκτός από τη δυνατότητα απόλαυσης αυτών των ιδιότυπων και σαρκαστικών κειμένων προσφέρει στον Έλληνα αναγνώστη και μια, έστω μερική, δυνατότητα αποκατάστασης του συγγραφέα και του έργου του».
Από τα Προλεγόμενα του Γιάννη Λειβαδά

 

ΕΓΡΑΨΕ Ο ΤΥΠΟΣ
Ο Charles Bukowski είναι σήμερα ο μεγαλύτερος ποιητής ενός Αμερικής.
Jean Genet, συγγραφέας

Κάθε αράδα του Charles Bukowski, μολυσμένη από τον τρόμο του αμερικάνικου εφιάλτη, αρθρώνει τον φόβο και την αγωνία ενός περιθωρίου, που δεν είναι πια μειοψηφία, αλλά περιλαμβάνει εκατοντάδες χιλιάδες άτομα που στέκονται στη νεκρή ζώνη ανάμεσα στη βίαιη απανθρωπιά και την ανήμπορη απελπισία.
Henry Miller, συγγραφέας