Αρχαία Σχόλια Κρυπτικά Κανόνες Διαλογισμοί

Κωδικός: 9789600453607
Συγγραφέας: Alice A. Bailey
Διαθεσιμότητα: 1 έως 3 ημέρες
25.00€ 22.50€

ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΑΛΙΚΗΣ. Α. ΜΠΕΪΛΗ

ΛΙΓΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙ’ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ

Αφορμή για αυτό το βιβλίο ήταν η ύπαρξη στα βιβλία της Α.Α.Μπ. κάποιων κειμένων που είχαν ως αναφορά προέλευσής τους το Αρχαίο Σχόλιο. Στην προσπάθεια να καταγραφούν όλα αυτά τα κείμενα βρέθηκαν πολλά που, ενώ είχαν παρόμοιο περιεχόμενο, δεν ήταν σαφής η προέλευσή τους από το Αρχαίο Σχόλιο ή προέρχονταν από διάφορες παρόμοιες πηγές. Έτσι αποφασίστηκε να μπουν σε μια ξεχωριστή ενότητα κάτω από τον γενικό τίτλο Κρυπτικά Κείμενα. Από τα τελευταία έγινε μια νέα ταξινόμηση και δημιουργήθηκε μια καινούργια ενότητα με τον τίτλο Κανόνες η οποία περιλαμβάνει όλα εκείνα τα κείμενα τα οποία έχουν αυτή την αναφορά. Η μόνη εξαίρεση είναι εκείνοι οι Κανόνες της Εσωτερικής Θεραπευτικής που παραμένουν δίπλα στους Νόμους της Θεραπευτικής για λόγους συνάφειας.
Η ροή των κειμένων ακολουθεί τη σειρά των βιβλίων της Α.Α.Μπ. και αποφασίστηκε να μην ομαδοποιηθούν θεματικά, αλλά να καταγραφούν με τη σειρά εμφάνισής τους στη ροή των κειμένων. Η μόνη εξαίρεση και εδώ είναι οι Φόρμουλες, οι Υπαινιγμοί και τα Σημεία Αποκάλυψης από τη Μαθητεία στη Νέα Εποχή ΙΙ, οι οποίες συγκεντρώθηκαν θεματικά.
Υπάρχουν επίσης κάποιες παράγραφοι που συναντώνται δύο φορές (σε διαφορετικά τμήματα) και αυτό για να διατηρηθεί η συνέχεια των κειμένων.
Τέλος θεωρήθηκε ότι ήταν ευκαιρία να προστεθεί μια επιπλέον ενότητα στην οποία θα περιλαμβάνονταν όλοι οι διαλογισμοί, τα μάντραμ και οι ασκήσεις που αναφέρονται στα βιβλία και αφορούν το ευρύ κοινό ή προσωπικά κάποιους μαθητές του Θιβετανού. Στην ενότητα αυτή προτάθηκαν οι δύο διαλογισμοί, που είναι για το ευρύ κοινό, και ακολουθούν οι ατομικοί ή ομαδικοί διαλογισμοί και οι ασκήσεις.

Αθήνα
Φεβρουάριος 2023