Από Μπελάδες... Βασιλιάδες! (Σαββάλας)

Κωδικός: 9786180602272
Διαθεσιμότητα: Άμεσα Διαθέσιμο
9.90€ 8.90€

Της ζωής τη δυσκολία άλλαξέ τη σε ευκαιρία.

Ιδέες/ Αξίες/ Συναισθήματα του βιβλίου: Ευελιξία- Προσαρμοστικότητα

Το βιβλίο: Δυο καβούρια, ο Ρήγας και η Εκάβη, πρόκειται να παντρευτούν. Ο κόσμος του βυθού βοηθάει στις ετοιμασίες. Πάνω, όμως, που όλα είναι έτοιμα, δυο τεράστιοι αλλόκοτοι κάβουρες εμφανίζονται από το πουθενά και ζητούν να παρακολουθήσουν το... πανηγύρι του γάμου. Ο Ρήγας και η Εκάβη αναστατώνονται, γιατί ντρέπονται να παρουσιάσουν στους καλεσμένους τους αυτούς τους... μασκαράδες που περνιούνται για συγγενείς τους. Από την άλλη, όμως, δε θέλουν να φανούν αφιλόξενοι. Δεν ξέρουν πώς να αντιμετωπίσουν του δύο μπελάδες που έσκασαν μύτη από το πουθενά, ώσπου η κουμπάρα δίνει λύση που λες και μοιάζει... παραμύθι!

Η σειρά: Για να εξασφαλίσουν τα παιδιά υγιή κοινωνική ζωή θεμελιωμένη σε αποτελεσματικές σχέσεις, πρέπει να καλλιεργήσουν την ενσυναίσθηση, την ικανότητα δηλαδή να μπαίνουν στη θέση των άλλων, να κατανοούν και να αισθάνονται πράγματα με τον ίδιο τρόπο που τα βιώνει ένα άλλο άτομο. Την ανάγκη αυτή αναλαμβάνουν να καλύψουν τα εικονογραφημένα βιβλία της σειράς αυτής, που προάγουν τη συναισθηματική νοημοσύνη. Με την προτεινόμενη για γονείς και εκπαιδευτικούς προσέγγιση επιχειρούν να μυήσουν τα παιδιά στο να βλέπουν τον κόσμο με τα μάτια του άλλου, αφού μάθουν πρώτα να αναγνωρίζουν και να διαχειρίζονται τα δικά τους συναισθήματα.

Η συγγραφέας: Η Γιολάντα Τσορώνη-Γεωργιάδη είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής, της Παιδαγωγικής Ακαδημίας, του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει μετεκπαιδευτεί στο Μαράσλειο Διδασκαλείο. Εργάστηκε για πολλά χρόνια στη δημόσια εκπαίδευση, αρθρογραφεί σε παιδαγωγικά περιοδικά, συμμετέχει εθελοντικά σε οργανώσεις για την προαγωγή της λογοτεχνίας, είναι ενεργό μέλος της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς και έχει εκδώσει πολλά βιβλία για παιδιά και μελέτες λαογραφικού περιεχομένου. Έχει ενταχθεί στο Μητρώο Επιμορφωτών του προγράμματος «Καινοτόμες Δράσεις ενίσχυσης της φιλαναγνωσίας των μαθητών» και έχει αναλάβει επιμορφωτικό έργο σε ημερίδες επιμόρφωσης εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.