Έκπτωση -10%

Ζωή Στα Ροζ

Κωδικός: 9789600450484
Συγγραφέας: Λένα Μερίκα
Διαθεσιμότητα: 1-3 εργάσιμες ημέρες
8.00€ 7.18€

Το δαιμόνιο ντετεκτιβικό δίδυμο Μίλτος - Θεοδώρα επί τα ίχνη της δεκαοκτάχρονης Ζωής και της νεαρής θείας της, που έχουν εξαφανιστεί μυστηριωδώς.

Μόνο ρόδινη δεν ήταν η ζωή της Ζωής μέχρι σήμερα. Μοναδική ροζ πινελιά, η καδένα με τη ροζ κουκουβάγια, ενθύμιο από μια μάνα την οποία δεν γνώρισε ποτέ – μια μετανάστρια που αναγκάστηκε να φύγει από τη νέα της πατρίδα κυνηγημένη, ή μια αδίστακτη τυχοδιώκτρια που παράτησε σύζυγο και παιδί για να κάνει τη ζωή της; Και ποια είναι η νεαρή θεία, φύλακας άγγελος της Ζωής;

Καθώς κανένας στον τόπο καταγωγής ανιψιάς και θείας δεν φαίνεται να νοιάζεται για την εξαφάνισή τους, ο Μίλτος και η Θεοδώρα αρχίζουν μια εξονυχιστική έρευνα, που μέσα από κωμικοτραγικά γεγονότα θα τους οδηγήσει στην ανακάλυψη ενός κόσμου ασφυκτικού, συχνά αμείλικτου, για το γυναικείο φύλο.

Ερευνώντας την υπόθεση, οι δύο φίλοι διασταυρώνουν τα ξίφη τους και ανταλλάσσουν καυστικά σχόλια για τη θέση της γυναίκας σήμερα, την πολιτική ορθότητα, το Μe Τοο.

Τελικά η σύγκρουση αρσενικού - θηλυκού δεν έχει τέλος!

[...] η συγγραφέας περιηγείται με υπευθυνότητα και αξιόλογη γραφή σε δύσκολα μονοπάτια της βαθιάς ελληνικής γης που επιβιώνει, έστω και μερικώς, ακόμα και έχοντας στήσει ένα στιβαρό, ενδιαφέρον μυστήριο, αναδεικνύει την υπόθεση “ισότητα των δύο φύλων” δίχως ευχολόγια και με δυναμισμό.
Απόστολος Πάππος, elniplex, 18/08/2020 

Λένα Μερίκα: "Εμπνέομαι από όσα ακούω, διαβάζω και… φαντάζομαι"
Μαίρη Γκαζιάνη, now24, 09/08/2020

Το βιβλίο διακρίνεται για το πηγαίο χιούμορ και για τη ρέουσα εφηβική γλώσσα της συγγραφέα μέσα από την οποία αναδεικνύεται η συναρπαστική πλοκή της  ιστορίας. Ένα αστυνομικό-κοινωνικό μυθιστόρημα ωρίμανσης κατάλληλο για αναγνώστες πάνω από 13 ετών. Ένα έργο που θα ενθουσιάσει τους εφήβους από την αρχή της ανάγνωσης μέχρι το τέλος. 
Ζωή Καλαφάτη, Εκπαιδευτικός- συγγραφέας

Αναζητήστε το «Ζωή στα ροζ», της Λένας Μερίκα, αποκτήστε το και χαρίστε το στους έφηβους αναγνώστες της οικογένειας σας. Θα τους ψυχαγωγήσει και θα τους διδάξει και δυο τρία – ή και περισσότερα – πράγματα ωφέλημα για την ζωή τους. 
Νεκτάριος Παπασπύρου, matia, 29/07/2020

Λένα Μερίκα: "Η εφηβεία είναι μια επανάσταση"
Βασιλική Ευαγγέλου Παπαθανασίου, female voice, 28/07/2020

Η Λένα Μερίκα με αστείρευτο κέφι στήνει το σκηνικό για μια εξαιρετική περιπέτεια όπου οι ήρωές της θα πρέπει να εκμεταλλευτούν πολλές και διαφορετικές δεξιότητες μέχρι να φτάσουν στο τέλος. Θα είναι άραγε αίσιο;
Έρρικα Αθανασίου, kifisianews, 07/2020

Η Λένα Μερίκα γράφει ένα βιβλίο μυστηρίου για εφήβους. Ένα βιβλίο όπου το πραγματικό μυστήριο είναι το πώς κατορθώνουμε ακόμα και σήμερα να σφηνώνουμε τα στερεότυπα στο μυαλό των παιδιών μας.
[...] Εντέλει, ναι, την δεύτερη δεκαετία του 21ου αιώνα, πρέπει ακόμα να πούμε πολλά για την ισότητα όχι μόνο ανδρών και γυναικών, αλλά όλων των ανθρώπων.

Μαρία Σούμπερτ, ΘεαΘήναι, 21/07/2020