Banner for Espa
Έκπτωση -10%

Υπόθεση Λέβενγουορθ

Κωδικός: 9789600118780
Συγγραφέας: Anna Katharine Green
Διαθεσιμότητα: 1 έως 4 ημέρες
18.00€ 16.20€

Η Υπόθεση Λέβενγουορθ εκδόθηκε το 1878, εννιά χρόνια πριν κάνει την εμφάνισή του ο πιο διάσημος ήρωας του αστυνομικού μυθιστορήματος, ο Σέρλοκ Χόλμς. Η συγγραφέας Anna Katharine Green (1846-1935) έμελλε να αναδειχθεί σε πρωτοπόρο του αμερικάνικου αστυνομικού μυθιστορήματος, στα χνάρια βεβαίως του μεγάλου δασκάλου E. A. Poe.
Η Agatha Christie τη θαύμαζε, ο Wilkie Collins είχε επαινέσει την τεράστια ευρηματικότητά της, το Πανεπιστήμιο Yale περιέλαβε το έργο στο πρόγραμμα της Νομικής Σχολής. Μέχρι την ήμερα του θανάτου της το βιβλίο είχε πουλήσει ένα εκατομμύριο αντίτυπα.
Ανοίγοντας την πρώτη σελίδα του έργου θα βρείτε τον νεαρό και φιλόδοξο δικηγόρο Έβερετ Ρέιμοντ καθισμένο στο γραφείο του. Κάποιος έρχεται να του ανακοινώσει τη δολοφονία του κυρίου Λέβενγουορθ. Το μυστήριο αρχίζει.

Ένα μυθιστόρημα σταθμός στην ιστορία της αστυνομικής λογοτεχνίας γραμμένο από τη συγγραφέα πρότυπο της Άγκαθα Κρίστι, που θαύμαζαν ο Ουίλκι Κόλινς και ο Κόναν Ντόιλ: Η διάσημη "Υπόθεση Λέβενγουορθ" της "μητέρας του αστυνομικού μυθιστορήματος" για πρώτη φορά στα ελληνικά!