Banner for Espa
Έκπτωση -10%

Υπερδιέγερση - Τα Ναρκωτικά Στο Τρίτο Ράιχ

Κωδικός: 9786180311105
Συγγραφέας: Νorman Ohler
Διαθεσιμότητα: 1 έως 4 ημέρες
18.80€ 16.92€

Παρόλο που οι ναζί παρουσιάζονταν ως πολέμιοι του ηθικού εκφυλισμού και της κατάπτωσης της αστικής κοινωνίας και ο αρχηγός τους είχε εδραιωθεί ως εγκρατής ηγέτης που ακολουθούσε μια απολύτως υγιεινή ζωή, το Τρίτο Ράιχ ήταν βουτηγμένο στα ναρκωτικά.

Ναρκωτικά, όπως κοκαΐνη, ηρωίνη, μορφίνη και, κυρίως, μεθαμφεταμίνες, χρησιμοποιούνταν τόσο από τους εργάτες και τις νοικοκυρές όσο και από το στράτευμα, παίζοντας καθοριστικό ρόλο στην προέλαση και νίκη των Γερμανών το 1940.

Ο Norman Ohler, έπειτα από εκτενή έρευνα σε γερμανικά και αμερικανικά αρχεία, αποκαλύπτει την ασύδοτη χρήση ναρκωτικών ακόμα και στα υψηλότερα κλιμάκια, η οποία επηρέαζε αρνητικά και τη λήψη αποφάσεων. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Χίτλερ και των συνεργατών του στους οποίους ο γιατρός Δρ Μορέλ χορηγούσε θανάσιμα κοκτέιλ ουσιών.

Αν και τα ναρκωτικά από μόνα τους δεν μπορούν να δικαιολογήσουν την εξέλιξη των γεγονότων στον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο ή την έκβασή του, η αποκάλυψη αυτών των στοιχείων αλλάζει την αντίληψή μας γι’ αυτή τη σκοτεινή εποχή.

Περιλαμβάνει φωτογραφικό υλικό.

Εξαιρετικά ενδιαφέρον… μια υποδειγματική έρευνα σε βάθος.
Ian Kershaw, ιστορικός

Άκρως διαφωτιστικό, με εξαιρετική χρήση της ειρωνείας.
Sir Antony Beevor, ιστορικός

Το βιβλίο με έκανε να αναθεωρήσω όσα έχω δει και έχω διαβάσει για τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο.
Douglas Coupland, συγγραφέας

Μια ανατρεπτική και αναντίρρητα αξιοσημείωτη έρευνα.
BBC World News

Πρωτότυπη και σοβαρή δουλειά.
Le Figaro

Χάρη στη θητεία του Οhler στη λογοτεχνία, απολαμβάνουμε μια ζωντανή, συναρπαστική αφήγηση. […] Μια θεώρηση που αλλάζει όσα γνωρίζαμε για τον Β΄Παγκόσμιο πόλεμο.
Guardian