Banner for Espa
Έκπτωση -10%

Ο Χορός Των Νεκρών

Κωδικός: 9789606059834
Διαθεσιμότητα: 1 έως 4 ημέρες
9.90€ 8.90€

Ένας άντρας επιστρέφει στο Έρεμπρο, σχεδόν τριάντα χρόνια αφότου έφυγε από τη γενέτειρά του, αποφασισμένος να φέρει εις πέρας μια τελευταία αποστολή. Μερικές ώρες αργότερα το κατακρεουργημένο σώμα ενός άλλου άντρα βρίσκεται στα παγωμένα νερά του ποταμού Σβαρτόν. Σύντομα η αστυνομία ανακαλύπτει όχι μόνο την ταυτότητα του θύματος, αλλά και το φρικιαστικό μυστικό που έκρυβε στο υπόγειο του σπιτιού του: ο συγκεκριμένος άντρας εμπλεκόταν σε ένα κύκλωμα παιδεραστών, ενώ το υπόγειό του είχε μετατραπεί στο κελί ενός αγοριού.
Ενός αγοριού που έχει εξαφανιστεί.
Σχεδόν μισό χρόνο μετά τα γεγονότα που παραλίγο να του κοστίσουν τη ζωή, ο επιθεωρητής Άντερς Οικονομίδης παλεύει να αποκαταστήσει τις ισορροπίες στην επαγγελματική και την προσωπική του ζωή. Η αποκάλυψη μιας σπείρας παιδεραστών και ενός δολοφόνου αποφασισμένου να σκοτώσει τα μέλη της ήταν το τελευταίο πράγμα που θα ήθελε να βρει μπροστά του.
Όταν θα έρθει αντιμέτωπος με τον μυστηριώδη άντρα με την κωδική ονομασία «Σαμαήλ», θα βρει απέναντί του έναν τρομακτικό εχθρό. Και θα ανακαλύψει μυστικά σχετικά με το παρελθόν της οικογένειάς του? μυστικά τα οποία θα ευχόταν να είχαν μείνει φυλακισμένα κάτω από τον πάγο της λήθης.

  • Εκεί στο τέλος βρίσκεται και το πιο δυνατό σημείο του βιβλίου, αφού η αναφορά του στην γενικότερη έννοια του θανάτου, είναι σχεδόν ποιητική.
    Anna Prozak, thebluez.gr
  • Ο Άντερς έχει όλα τα χαρακτηριστικά του καλού επιθεωρητή. Είναι έξυπνος, διορατικός, πολλές φορές άνθρωπος μα πάνω από όλα αστυνομικός.
    Γεωργία Κωστοπούλου, chillandreadblog.wordpress.com
  • Ο Βαγγέλης Γιαννίσης είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους και ταλαντούχους συγγραφείς αστυνομικών μυθιστορημάτων τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας. [...] αποφάσισε να πάρει το ρίσκο και να δοκιμάσει τις δυνάμεις του επιλέγοντας το στιλ γραφής της σκανδιναβικής σχολής αστυνομικής λογοτεχνίας, υπηρετώντας το με συνέπεια αλλά δίνοντας το προσωπικό του στίγμα, με αποτέλεσμα να έχουμε στα χέρια μας σκανδιναβικά μυθιστορήματα με άρωμα Ελλάδας. Ένα πρωτότυπο και πολύ ενδιαφέρον υβρίδιο που προκαλεί εθισμό.
    Μαρία Αλτίκη, amagi.gr
  • Ο Βαγγέλης Γιαννίσης είναι ένας από τους πιο αιχμηρούς νέους συγγραφείς αστυνομικής λογοτεχνίας που έχω διαβάσει τα τελευταία χρόνια. Ο πρωταγωνιστής του, Άντερς Οικονομίδης, είναι ένας πολυδιάστατος χαρακτήρας, σημαδεμένος από τη ζωή του ως αστυνομικός και ταυτόχρονα μία τέλεια ενσάρκωση κάποιου, ο οποίος έχει μεγαλώσει μέσα σε δύο κουλτούρες, τη σουηδική και την ελληνική.
    Arne Dahl