Banner for Espa
Έκπτωση -10%

Η Ζωή Μου Χωρίς Τη Δ.Δ.

Κωδικός: 9789606452543
Διαθεσιμότητα: 1 έως 4 ημέρες
17.70€ 15.93€

Πώς μια γυναίκα απελευθερώθηκε από τη διατροφική της διαταραχή (Δ.Δ.) και πώς μπορείς κι εσύ.

Η Τζένι ήταν για πολύ καιρό σε μια καταπιεστική σχέση με τον Εντ (ED), που σημαίνει eating disorder, δηλαδή διατροφική διαταραχή (Δ.Δ.). Ο Εντ έλεγχε τη ζωή της, παραμόρφωνε τον τρόπο που έβλεπε τον εαυτό της και προσπαθούσε να της κάνει σωματικό κακό σε όλη τη μακρόχρονη σχέση τους. Ύστερα, κατά τη θεραπεία, η Τζένι έμαθε να αντιμετωπίζει τη διατροφική διαταραχή της σαν σχέση, αλλά και σαν πάθηση.

Το βιβλίο αρχίζει με το «διαζύγιο» της Τζένι από τον Εντ και συνδυάζει τα συμπεράσματα και τις εμπειρίες της ως ασθενούς με τις οδηγίες του θεραπευτή της για μια υγιέστερη και πιο ευτυχισμένη ζωή.

Το βιβλίο απευθύνεται σε όλους, καθώς περιλαμβάνει πληροφορίες για γυναίκες και άνδρες με διατροφικές διαταραχές, τον κύκλο υποστήριξης και τους επαγγελματίες του κλάδου υγείας.

Επιστημονική επιμέλεια: Ειρήνη Θ. Παταργιά, Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια

Έγραψαν για βιβλίο:

«Το πρώτο βιβλίο που δίδαξε στους αναγνώστες ότι, όχι μόνο μπορούν να διαχωριστούν από τη διατροφική διαταραχή τους, αλλά επίσης να διαφωνήσουν μαζί της και να μη την υπακούν. Συνιστώ ολόψυχα αυτόν τον πνευματώδη, αισιόδοξο οδηγό σε ασθενείς, φροντιστές, επαγγελματίες, και όποιον άλλο θέλει να καταλάβει πώς είναι πραγματικά να ζεις με μια διατροφική διαταραχή και τελικά να θριαμβεύεις πάνω της».
–Jennifer J. Thomas, PhD, επίκουρη καθηγήτρια Ψυχολογίας, Τμήμα Ψυχιατρικής, Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ· συνδιευθύντρια του Κλινικού και Ερευνητικού Προγράμματος Διατροφικών Διαταραχών, Γενικό Νοσοκομείο Μασαχουσέτης

«Η δημιουργικότητα, το χιούμορ και η ζεστασιά της Τζένι, ο τρόπος που μοιράζεται ανοιχτά και ειλικρινά το ταξίδι της, έχουν βάλει τον πήχη ψηλά για το τι είναι δυνατόν στην ανάρρωση. Η National Eating Disorders Association συνιστούσε θερμά το Η ζωή μου χωρίς τη Δ.Δ. τα τελευταία δέκα χρόνια, και πιστεύουμε ότι θα βρίσκεται στα ράφια των βιβλιοπωλείων για πολλά χρόνια ακόμα.
–Lynn S. Grefe, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της Εθνικής Ένωσης Διατροφικών Διαταραχών της Αμερικής (NEDA)

«Στη δουλειά μας με ζευγάρια, το Η ζωή μου χωρίς τη Δ.Δ. έχει γίνει απαιτούμενο ανάγνωσμα για τους συντρόφους των ανθρώπων με διατροφικές διαταραχές. Το ειλικρινές αφήγημα της Τζένι είναι το τέλειο εργαλείο για να βοηθήσει τους συντρόφους των πασχόντων να μάθουν να διαχωρίζουν τη διαταραχή από τον αγαπημένο τους. Αναπτύσσει την ενσυναίσθηση, προσφέρει ελπίδα, και βοηθά να αναρρώσουν οι σχέσεις.
–Cynthia M. Bulik, PhD, Διευθύντρια, UNC Center of Excellence for Eating Disorders· συγγραφέας, Midlife Eating Disorders