Νέο Προϊόν
Έκπτωση -10%

Χίλιοι Διάβολοι

Κωδικός: 9789606451638
Συγγραφέας: Frank Goldammer
Διαθεσιμότητα: 1-3 εργάσιμες ημέρες
16.60€ 14.90€

Η δεύτερη υπόθεση του επιθεωρητή Μαξ Χέλερ

Ο πόλεμος έχει τελειώσει και οι Σύμμαχοι έχουν μοιράσει τη Γερμανία μεταξύ τους. Η Δρέσδη ανήκει στη σοβιετική ζώνη κατοχής –και εξακολουθεί να είναι μια έρημος ερειπίων.

Εκείνον τον παγερό χειμώνα επικρατεί έλλειψη στέγης, πείνα και αρρώστιες. Ο επιθεωρητής Μαξ Χέλερ της νεοϊδρυθείσας Λαϊκής Αστυνομίας καλείται να εξιχνιάσει τη δολοφονία δύο αξιωματικών του Κόκκινου Στρατού, αλλά σύντομα θα βρεθεί στη δίνη μιας επικίνδυνης σύγκρουσης συμφερόντων με τους Σοβιετικούς ανωτέρους του.

Έγραψαν για το Τέρας:

«Εξαιρετικό! Μια υπόθεση τρόμου στο πλαίσιο μιας περιόδου πολέμου, αστυνομική πλοκή με σκηνικό μια τρομακτική περίοδο της σύγχρονης ευρωπαϊκής Ιστορίας. Μια θριλερική ατμόσφαιρα με εικόνες απανθρωπιάς και τρέλας σε μια κοινωνία που καταρρέει, σε συνθήκες αμοραλισμού και παράνοιας. Η αγωνία σε ακολουθεί κάθε στιγμή και αφορά, όχι μόνο τον δολοφόνο, αλλά και την τύχη απλών ανθρώπων αντιμέτωπων με τα ΤΕΡΑΤΑ που γεννά ο πόλεμος, η μισαλλοδοξία, ο εθνικισμός, η άκριτη αποδοχή ιδεολογίας…»
–Τάσος Αγγελίδης-Γκέντζος, Fractal

«Ο Γκολντάμερ απλώνει την ιστορία του διεξοδικά, βηματίζοντας δίπλα στον πρωταγωνιστή, έναν απλό άνθρωπο τραυματισμένο και ταπεινωμένο. Το Τέρας είναι ένα ιστορικό μυθιστόρημα crime με φόντο την κατάρρευση της Γερμανίας. Μια υπενθύμιση πως το τέρας κρύβεται ανάμεσά μας και περιμένει τη στιγμή του –περιμένει να μυρίσει τον φόβο στην ατμόσφαιρα.»
–Σαπφώ Καρδιακού, amagi