Banner for Espa
Έκπτωση -10%

Χαμσίν, Ο Άνεμος Της Ανατολής

Κωδικός: 9786185088095
Συγγραφέας: Λεύκη Σαραντινού
Διαθεσιμότητα: 1 έως 4 ημέρες
15.00€ 13.50€

Μια ιστορία που εκτυλίσσεται στη δύση των Σταυροφοριών. Οι Μουσουλμάνοι προελαύνουν κερδίζοντας διαρκώς έδαφος ενάντια στις χριστιανικές κτήσεις στους Αγίους Τόπους. Οι Ναΐτες και οι Οσπιτάλιοι ιππότες προσπαθούν να αντισταθούν, έχοντας να ξεπεράσουν και τις δικές τους αντιπαλότητες. Μηχανορραφίες σε βασιλικές αυλές και ένας Πάπας ανίσχυρος να αντιδράσει. Η προδοσία και η κατάρρευση των ιπποτικών ταγμάτων.

Και μέσα σε αυτά, ένα οικογενειακό μυστικό που φέρνει έναν νεαρό στην Ανατολή. Μια βαθιά φιλία ανάμεσα σε δύο ιππότες που ξεπερνούν την έχθρα των ταγμάτων τους. Μια μυστική οργάνωση που ως σκοπό της έχει τη διαφύλαξη της αρχαίας γνώσης και ορκισμένοι εχθροί της που προσπαθούν να την καταστρέψουν. Ένας θησαυρός που πρέπει να σωθεί. Και πάνω που όλα μοιάζουν να έχουν χαθεί, ένας έρωτας που έρχεται για να σώσει την παρτίδα.

Αυτός είναι ο κόσμος του πρώτου μυθιστορήματος της Ελευθερίας Σαραντινού. Η συγγραφέας μάς προσφέρει ένα συγκλονιστικό αφήγημα που εκτυλίσσεται στα πιο διαφορετικά μέρη: στους Αγίους Τόπους, την Αίγυπτο, τη δυτική Ευρώπη, την Κύπρο και τη Ρόδο και μας χαρίζει μια ζωντανή περιγραφή των συνθηκών διαβίωσης στις χριστιανικές κτήσεις στην Ανατολή, στα κάστρα των ιπποτών και στις αυλές των βασιλέων. Πάνω απ’ όλα όμως μας χαρίζει έναν συνδυασμό δράσης και μυστηρίου που υπόσχεται να μας καθηλώσει.