Νέο Προϊόν
Έκπτωση -10%

Χαμένοι Στη Νάπολη

Κωδικός: 9789606450655
Συγγραφέας: Heddi Goodrich
Διαθεσιμότητα: 1-3 εργάσιμες ημέρες
17.70€ 15.93€

Η Χέντι είναι μια Αμερικανίδα φοιτήτρια γλωσσολογίας που σπουδάζει στη Νάπολη και μένει στην Ισπανική Συνοικία. Η ζωή στις παλιές πολυκατοικίες είναι φθηνή κι ο κόσμος ζει σε ετοιμόρροπα κτίρια που μοιάζουν κολλημένα το ένα με το άλλο· κτίρια ψηλά, με θέα τον ουρανό και τον Βεζούβιο, με μπαλκόνια και ταράτσες όπου οι φοιτητές περνούν τον χρόνο τους αγναντεύοντας τη Νάπολη, καπνίζοντας και συζητώντας.

Ο Πιέτρο είναι φοιτητής γεωλογίας, γιος μιας αγροτικής οικογένειας δεμένης με τη γη με έναν πρωτόγονο, άρρηκτο δεσμό. Παρόλο που το χωριό του απέχει μόλις εκατό χιλιόμετρα, ο Πιέτρο νιώθει στη Νάπολη τόσο ξένος όσο και η Χέντι.

Το Χαμένοι στη Νάπολη είναι μια διπλή ιστορία αγάπης: για την πόλη και για έναν νεαρό άντρα. Δυο νέοι στέκονται απέναντι στον κόσμο, έτοιμοι να ανοιχτούν σε κάθε εμπειρία, να απολαύσουν κάθε χαρά, να εκτεθούν σε κάθε πληγή.

Είπαν για το βιβλίο:

«Τοποθετημένο σε μια υποβαθμισμένη γειτονιά, τη γνωστή “Ισπανική Συνοικία” της Νάπολης, διηγείται την ιστορία δυο φοιτητών που ψάχνουν απεγνωσμένα για την αγάπη και το αίσθημα του να ανήκεις σε ένα μέρος.»
–New York Times Book Review

«Ένα πορτρέτο πρώτης αγάπης νοσταλγίας και μετάνοιας.»
– Kirkus Reviews

«Πέρα από τις υποβαθμισμένες, κλειστοφοβικές γειτονιές της Φεράντε και τη βίαιη Γκομόρα (Γόμορρα) του Ρομπέρτο Σαβιάνο, η Χέντι Γκούντριτς δίνει μια τρίτη διάσταση στη Νάπολη, ιδωμένη μέσα από τα μάτια μιας ξένης που, περιέργως, βρήκε την πιο αυθεντική της φωνή ζώντας σε αυτήν.»
– Cristina Taglietti, Corriere della Sera

«Μια διακήρυξη αγάπης για τη Νάπολη, καθόλου επιφανειακή: είναι δυνατή και αυθεντική, ακριβώς επειδή προέρχεται από την οπτική μιας ξένης, που δεν φοβάται το μεγαλείο αυτής της πόλης.»
– Pier Luigi Razzano, La Repubblica, Napoli