Έκπτωση - 25%

Η Βίβλος Για Παιδιά

Κωδικός: 9789600801675
Διαθεσιμότητα: 1 έως 3 ημέρες
15.00€ 11.25€

Απόδοση κειμένων από τους Θεολόγους: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΠΑΛΛΗ και ΝΙΚΟ ΜΑΚΡΗ

Η Αγία Γραφή είναι ο λόγος του Θεού προς τους ανθρώπους και γι’ αυτό ακριβώς δεν είναι ανθρώπινο έργο. Όμως, αυτό το θείο έργο γράφτηκε από ανθρώπους, οι οποίοι φωτίστηκαν από το Άγιο Πνεύμα ώστε να εκφράσουν την αιώνια αλήθεια.
Όταν λέμε Αγία Γραφή εννοούμε την Παλαιά και την Καινή Διαθήκη. Η Παλαιά Διαθήκη είναι η συμφωνία την οποία ο Θεός έκανε με το Ισραήλ και το λαό του Ισραήλ (Εβραίοι). Αποτελείται από 49 βιβλία, απ’ τα οποία άλλα είναι ιστορικά (Γένεση, Έξοδος, Λευιτικό, Αριθμοί, Κριτές, κ.ο.κ.), άλλα προφητικά (Ησαΐας, Ιερεμίας, Ιεζεκιήλ, Δανιήλ, κ.ο.κ.) και άλλα ποιητικά ή διδακτικά (Ψαλμοί, Ιώβ, Παροιμίες, κ.ο.κ.). Όλα μαζί αποτελούν την Παλαιά Διαθήκη.
Η Καινή Διαθήκη, η νέα δηλαδή συμφωνία μεταξύ του Θεού και των ανθρώπων, δεν αναφέρεται στις σχέσεις Θεού και Ισραήλ. Αγκαλιάζει όλη την ανθρωπότητα και διατυπώθηκε με το έργο του Θεανθρώπου, με τη διδασκαλία Του, με τη θυσία Του, με την Ανάσταση Του. Γι’ αυτό ακριβώς η Καινή Διαθήκη αποτελεί τον οριστικό και αιώνιο λόγο του Θεού, τον οποίο προετοίμασε η Παλαιά Διαθήκη. Είναι η διαθήκη της Αγάπης.
Η Καινή Διαθήκη αποτελείται από 27 βιβλία που είναι τα τέσσερα Ευαγγέλια, οι πράξεις των αποστόλων, οι δεκατέσσερις επιστολές του αποστόλου Παύλου, οι επτά καθολικές επιστολές και το προφητικό βιβλίο της Αποκάλυψης.

Σχετικά Προϊόντα