Νέο Προϊόν
Έκπτωση -10%

Βιολογία Γ΄ Λυκείου Σπουδών Υγείας 2020-2021 (Πουκαμισάς)

Κωδικός: 9786185325596
Κατηγορία: Βιολογία
Συγγραφέας: Νότα Λαζαράκη
Διαθεσιμότητα: 1-3 εργάσιμες ημέρες
24.00€ 21.59€

Δεοξυριβονουκλεοτίδια, αντίστροφη μεταγραφάση, ριβονουκλεοπρωτεϊνικά σωματίδια, περιοριστικές ενδονουκλεάσες είναι μόνο μερικές από τις έννοιες που καλούνται να κατανοήσουν και να χρησιμοποιήσουν οι μαθητές προκειμένου να ανταποκριθούν στο μάθημα της Βιολογίας Γ΄ Λυκείου Σπουδών Υγείας.

Είναι, πράγµατι, τόσο δύσκολη η Βιολογία και τόσο περίπλοκο το µυστήριο της ζωής; Η µελέτη του µυστηρίου αυτού αποτελεί ένα γοητευτικό ταξίδι στον κόσµο της γνώσης, ενώ το µάθηµα της Βιολογίας, υπό την κατάλληλη ερµηνεία, αποδεικνύεται ενδιαφέρον και κατανοητό.

Το βιβλίο αυτό φιλοδοξεί να συνοδοιπορήσει µε τους υποψηφίους στο ταξίδι αυτό και να ερµηνεύσει, µε τρόπο απλό αλλά επιστηµονικό, βιολογικά φαινόµενα και εργαστηριακές τεχνικές που περιγράφονται στην εξεταστέα ύλη.

Κάθε κεφάλαιο περιέχει:

- πλήρη ανάλυση της θεωρίας, η οποία συνοδεύεται από εικόνες, σχήµατα και διαγράµµατα

- επεξήγηση δυσνόητων σηµείων της ύλης

- χρήσιμη μεθοδολογία επίλυσης ασκήσεων

- υποδειγµατικές ασκήσεις µε πλήρη απάντηση

- ασκήσεις προς λύση

- ερωτήσεις κλειστού τύπου και σύντοµης ανάπτυξης

Ακολουθούν συνδυαστικά θέματα με ασκήσεις (προσθήκη παρούσας έκδοσης) και ερωτήσεις κρίσεως µε απάντηση. Στο τέλος του βιβλίου, απαντώνται όλες οι ασκήσεις προς λύση, οι ερωτήσεις κλειστού τύπου και σύντοµης ανάπτυξης, καθώς και οι ασκήσεις του σχολικού εγχειριδίου.

Το παρόν βιβλίο αποτελεί έκδοση του Σεπτεμβρίου 2020 και καλύπτει πλήρως το μάθημα της Βιολογίας Γ' Λυκείου Σπουδών Υγείας, σύμφωνα με την εξεταστέα ύλη 2020-2021.

Στην εικόνα του εξωφύλλου είναι ο Πέτρος μας. Ο Πέτρος είναι σκύλος υιοθετημένος από καταφύγιο, γεννήθηκε αδέσποτος και αρχικά διασώθηκε από ανθρώπους του καταφυγίου. Εμείς τον υιοθετήσαμε σε ηλικία 2 μηνών και έκτοτε αποτελεί ισότιμο μέλος της οικογένειάς μας. Επιλέξαμε τη φωτογραφία του Πέτρου για το εξώφυλλο αυτής της έκδοσης για να μεταφέρουμε στους μαθητές μας την υψηλή αξία της υπεύθυνης υιοθεσίας αδέσποτων ζώων και να αναδείξουμε την ανιδιοτελή και αστείρευτη αγάπη που προσφέρει στον άνθρωπο ένα ευεργετημένο ζώο.

Σχετικά Προϊόντα