Banner for Espa
Έκπτωση -10%

Βιολογία Γ΄ Λυκείου Γενικής Παιδείας (Πατάκη)

Κωδικός: 9789601604954
Κατηγορία: Βιολογία
Συγγραφέας: Αμαλία Τένγκου
Διαθεσιμότητα: 1 έως 3 ημέρες
16.60€ 14.90€

Οι εξετάσεις στο ελληνικό εκπαιδευτικό δίκτυο και στο νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση δημιουργούν σημαντικές απαιτήσεις για τον τρόπο μελέτης και την ένταση των προσπαθειών εκ μέρους των μαθητών. Παρά τη σημαντικότατη μείωση της ύλης, ο αριθμός των εξεταζόμενων μαθημάτων και η συνθετότητα της ύλης σε πολλά από τα μαθήματα αυτά απαιτεί συστηματική σε βάθος μελέτη, οργανωτικότητα και μεθοδικότητα. Ειδικότερα για το μάθημα της Βιολογίας αντιλαμβανόμαστε ότι με τις συνεχείς μεταβολές τόσο στη δομή της ύλης όσο και στο σχολικό εγχειρίδιο αυξάνονται οι απαιτήσεις από την πλευρά των μαθητών για τον τρόπο προσέγγισης της ύλης τόσο ως προς τον προγραμματισμό όσο και ως προς τον τρόπο μελέτης.

Προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε τους μαθητές να αντεπεξέλθουν με αποτελεσματικότητα και επιτυχία στις ανάγκες του μαθήματος, όπως διαμορφώθηκαν στη σχολική χρονιά 2002-2003 με βάση το νέο εγχειρίδιο. Προσπαθήσαμε να απλοποιήσουμε εποικοδομητικά την ύλη του νέου εγχειριδίου, να την οργανώσουμε και να την καταστήσουμε προσιτή στους μαθητές. Το επόμενο μέλημά μας ήταν να συστηματοποιήσουμε τη σύνδεση μεταξύ θεωρίας και ασκήσεων ώστε να τις καταστήσουμε προφανώς αλληλένδετες. Και το μέλημά μας αυτό μετουσιώνεται με τη σύνταξη ενός ικανού αριθμού ασκήσεων και ερωτήσεων που καλύπτουν ολόκληρο το φάσμα της ύλης με τρόπο συμπλεκτικό, ο οποίος εξασφαλίζει τόσο τη θεωρητική συνέχεια όσο και την κατανόηση της μεθοδολογίας επίλυσης των ασκήσεων. Ειδικά στο ζήτημα της μεθοδολογίας προσπαθήσαμε να διατυπώνουμε με σαφήνεια τους στόχους της άσκησης και τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθηθούν ώστε οι μαθητές να κατανοήσουν και να σχηματοποιήσουν ένα γενικό, αλλά και συγκεκριμένους ειδικότερους τρόπους επίλυσης των ασκήσεων στη Βιολογία.

Οι ερωτήσεις που περιλαμβάνονται στο βιβλίο μας στοχεύουν στην κατανόηση και στην εμπέδωση της ύλης ώστε να διευκολυνθεί η μελέτη των μαθητών. Προσπαθήσαμε να αναδείξουμε κάθε πτυχή του γνωστικού περιεχομένου του σχολικού εγχειριδίου. Δεν επιχειρήσαμε καμία γνωστική επιλογή. Αναδείξαμε την ύλη σε ολόκληρο το φάσμα της χρησιμοποιώντας κατάλληλους τύπους ερωτήσεων σύμφωνα με τις σύγχρονες γενικότερες παιδαγωγικές θεωρίες και τις ειδικότερες που σχετίζονται με την αξιολόγηση των μαθητών. Ελπίζουμε το ανά χείρας βιβλίο να φανεί πραγματικά χρήσιμο στους μαθητές που θα το χρησιμοποιήσουν, βοηθώντας τους να κατανοήσουν τους στόχους τους. Τους ευχόμαστε λοιπόν καλό διάβασμα, καλό κουράγιο και φυσικά καλή επιτυχία!