Banner for Espa
Έκπτωση -10%

Τσάι Στη Σαχάρα

Κωδικός: 9786180318425
Συγγραφέας: Paul Bowles
Διαθεσιμότητα: 1 έως 4 ημέρες
16.60€ 14.90€

Ύστερα από δέκα χρόνια γάμου, ο Πορτ και η Κιτ Μόρσμπερι, ένα σοφιστικέ ζευγάρι Αμερικανών, διαπιστώνουν πως, καθώς έχουν απομακρυνθεί ψυχικά και έχουν αποξενωθεί σεξουαλικά, δυσκολεύονται όλο και περισσότερο να συνεχίσουν να συμβιώνουν. Προσπαθώντας να βγουν από αυτό το αδιέξοδο, ταξιδεύουν στη Βόρεια Αφρική με σκοπό να διασχίσουν την Αλγερία – δεν έχουν καταλήξει στον ακριβή προορισμό τους, αλλά είναι αποφασισμένοι να αφήσουν πίσω τους τον σύγχρονο κόσμο. Αυτή η ανέμελή τους απόφαση όμως θα έχει τρομερές συνέπειες και για τους δύο. 
 

ΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
Ένα από τα πιο πρωτότυπα, θα έλεγε κανείς ενορατικά, λογοτεχνικά έργα του 20ού αιώνα.
Tobias Wolff, συγγραφέας

Ένα έργο που στέκεται επάξια στην πρώτη γραμμή της αγγλόφωνης μεταπολεμικής λογοτεχνίας. 
New Republic
Ευφυές… Ένα βιβλίο δυνατό και διεισδυτικό, με εντάσεις που συγκλονίζουν.
Evening Standard

Μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο από τον Μπερνάρντο Μπερτολούτσι, με πρωταγωνιστές την Ντέμπρα Γουίνκερ και τον Τζον Μάλκοβιτς.

Ήταν ένα απόγευμα του Ιουλίου του 1947. Είχα μόλις ξυπνήσει από μια σιέστα που μου επέβαλλε η ζέστη, γιατί η Φεζ μπορεί να έχει πολύ υψηλές θερμοκρασίες το καλοκαίρι. Θυμάμαι την αποπνικτική ατμόσφαιρα στο κλειστοφοβικό δωμάτιο. «Θα ανοίξω το παράθυρο» σκέφτηκα «και από κάτω θα είναι το λιμάνι του Ουαχράν, και ο αέρας θα είναι φρέσκος και δροσερός». Ήμουν ήδη μέσα στο βιβλίο που ήθελα να γράψω. 
Paul Bowles
Από τον πρόλογό του στο βιβλίο