Banner for Espa

Τραπεζικός Καταναλωτής (Τσέπης)

Κωδικός: 9789605625740
Κατηγορία: Νομικά Βιβλία
Συγγραφέας: Ιάκωβος Βενιέρης
Διαθεσιμότητα: 1 έως 4 ημέρες
11.99€

Οι τραπεζικές συναλλαγές και οι έννομες σχέσεις που αναπτύσσονται μεταξύ τράπεζας και καταναλωτή απασχολούν σε μεγάλο βαθμό την νομολογία αλλά και την δικηγορική πρακτική.

Ο παρών κώδικας «Τραπεζικός καταναλωτής» αποτελεί προσπάθεια συγκέντρωσης των κυριότερων εκ των νομοθετημάτων, τα οποία καλείται να ανακαλέσει στη μνήμη του και να αναφέρει στο νομικό του κείμενο ο εκάστοτε συντάκτης ενός νομικού εγγράφου που σχετίζεται με τις υποθέσεις επίλυσης διαφορών μεταξύ Τράπεζας και καταναλωτή.

Τα νομοθετήματα αυτά είναι κατανεμημένα στις παρακάτω επτά θεματικές ενότητες: 1. ΓΟΣ, 2. Υπερχρεωμένα φυσικά πρόσωπα, 3. Εξασφαλίσεις – Μεταβιβάσεις δανείων, 4. Καταναλωτική πίστη – Δανειοδότηση, 5. Ληξιπρόθεσμες οφειλές 6. Καταθέσεις – Λογαριασμοί και 7. Προστασία προσωπικών δεδομένων.

Με τον παρόντα κώδικα, ο χρήστης και εφαρμοστής του δικαίου έχει τη δυνατότητα να ανατρέξει άμεσα στις ρυθμίσεις εκείνες που διέπουν συνήθως την έννομη σχέση τράπεζας και καταναλωτή. Η δυνατότητα αυτή επιτρέπει την ευκολότερη σύνταξη νομικών κειμένων χωρίς ο συντάκτης να αναλώνεται σε νομικές αναζητήσεις που τον αποσπούν από την συγγραφή.

Πρόκειται για ένα εύχρηστο, πλήρες και ενημερωμένο βοήθημα εργασίας για τους δικηγόρους, νομικούς συμβούλους, συμβούλους τραπεζικών ιδρυμάτων και γενικότερα κάθε νομικό, που ασχολείται με θέματα του δίκαιου του καταναλωτή και τραπεζών.