Έκπτωση -10%

Ο Θάνατος Της Δημοκρατίας - Η Πτώση Της Βαϊμάρης Και Η Άνοδος Του Ναζισμού

Κωδικός: 9789606058936
Συγγραφέας: Benjamin Carter Hett
Διαθεσιμότητα: 1-3 εργάσιμες ημέρες
16.60€ 14.93€

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΟΚΤΑΣΕΛΙΔΟ ΕΝΘΕΤΟ ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Συζητάμε για την άνοδο των ναζί εντελώς αποστασιοποιημένα, σαν μια υπόθεση του παρελθόντος που δεν μας αφορά. Θεωρούμε δεδομένο ότι οι Γερμανοί του 1930 ήταν πολύ διαφορετικοί από εμάς και το γεγονός ότι αντιλαμβανόμαστε τα λάθη τους επιβεβαιώνει την ανωτερότητά μας.
Κι όμως, ισχύει ακριβώς το αντίθετο.
Γιατί καταλύθηκε τόσο γρήγορα και τόσο ολοσχερώς η δημοκρατία στη Γερμανία τη δεκαετία του ’30; Πώς επέτρεψε μια δημοκρατική κυβέρνηση στον Αδόλφο Χίτλερ να αδράξει την εξουσία; Στον Θάνατο της Δημοκρατίας, ο Benjamin Carter Hett δίνει τις απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα και η ιστορία που αφηγείται αφήνει ανησυχητικούς απόηχους για τη δική μας εποχή, αποδεικνύοντας πόσα κοινά έχουμε τελικά με τους Γερμανούς του 1930.
Αποκαλύπτει τη μυωπική στάση που υιοθέτησαν οι συντηρητικοί Γερμανοί πολιτικοί πιστεύοντας πως ο Χίτλερ και οι οπαδοί του θα προθυμοποιούνταν να τους υποστηρίξουν, παραγνωρίζοντας ότι οι προσπάθειές τους να χρησιμοποιήσουν τους ναζί εξυπηρετούσαν εντέλει τον Χίτλερ. Κατ’ αυτόν τον τρόπο του παρέδωσαν εκούσια τα εργαλεία για να μετατρέψει τη Γερμανία σε μια στυγερή δικτατορία.
Όντας κορυφαίος μελετητής της Γερμανίας του εικοστού αιώνα και χαρισματικός αφηγητής, ο Benjamin Carter Hett μας δίνει ένα ηχηρό μάθημα για την εποχή μας, καθώς η δημοκρατία βρίσκεται και πάλι στις επάλξεις και το τραγούδι των Σειρήνων των απανταχού «νταήδων» φαίνεται να ηχεί ολοένα και πιο δυνατά.

  • Αμφισβητεί με δυνατά επιχειρήματα όσους υποστηρίζουν ότι η άνοδος των ναζί στη Γερμανία ήταν αναπόφευκτη συνέπεια αόριστων δυνάμεων… Πράγματι, σε κάνει να ανυπομονείς να διαβάσεις την επόμενη σελίδα.
    Publishers Weekly
  • Πώς ο Αδόλφος Χίτλερ, ένας προφανής εξτρεμιστής, εξαπάτησε ένα ολόκληρο έθνος ώστε να τον υποστηρίξει; Το παρόν ιστορικό δοκίμιο απαντά σε αυτή την ερώτηση, δημιουργώντας συχνά ανησυχητικές σκέψεις… Μια προκλητική και επίκαιρη ανάλυση με πολύτιμα μαθήματα για το σήμερα.
    Kirkus Reviews

Σχετικά Προϊόντα