Έκπτωση -15%

Τεχνικές Έκφρασης : Έκφραση - Έκθεση Γ' Λυκείου (Ζήτη)

Κωδικός: 9789604562251
Κατηγορία: Έκφραση - Έκθεση
Διαθεσιμότητα: 1-3 εργάσιμες ημέρες
20.14€ 17.12€

Tο βοηθητικό αυτό εγχειρίδιο εμπεριέχει πλήρες υλικό καθώς και διαφωτιστικές οδηγίες για το μάθημα της Έκφρασης - Έκθεσης της Γ' Λυκείου. Στηρίχτηκα στις θεματικές ενότητες του σχολικού βιβλίου, έλαβα υπόψη μου τα κείμενα που εμπεριέχονται στους Θεματικούς Κύκλους, τα κριτήρια αξιολόγησης και τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας και αξιοποίησα το υλικό τους με επιπρόσθετες αναλύσεις, ασκήσεις και κριτήρια. Προς εμπέδωση της ύλης, πρόσθεσα ασκήσεις και κριτήρια αξιολόγησης (που στην πλειονότητά τους περιλαμβάνουν σχετικά πρόσφατα άρθρα). Όσον αφορά τη θεωρία, βασίστηκα στη «Λογική» του Ε. Π. Παπανούτσου και προσπάθησα να την καταστήσω κατανοητή στους μαθητές. Απώτερος στόχος μου είναι να βοηθήσω κάθε μαθητή να προετοιμαστεί κατάλληλα για τις τελικές εξετάσεις του συγκεκριμένου μαθήματος και συνάμα να εμπλουτίσει τη σκέψη του και να αποκτήσει ευρύτερη παιδεία. Για τον λόγο αυτό αφιερώνω το βιβλίο μου σε κάθε μαθητή που έχει θέσει στόχους και αγωνίζεται να τους υλοποιήσει.

Το διαγώνισμα της Έκφρασης - Έκθεσης περιλαμβάνει:

 • Περίληψη ή διάγραμμα ενός κειμένου (25 μονάδες).
 • Ερωτήσεις θεωρίας (35 μονάδες).
 • Παραγωγή κειμένου σε ανάπτυξη 500-600 λέξεων περίπου, το οποίο θα είναι προσαρμοσμένο σε ένα συγκεκριμένο επικοινωνιακό πλαίσιο (40 μονάδες).


Τέλος, ο μαθητής οφείλει να γνωρίζει καλά την ύλη της Γ' Λυκείου, να παρακολουθεί και να σχολιάζει σημαντικά θέματα της επικαιρότητας και να κάνει μια επανάληψη στα θέματα της Α' και της Β' Λυκείου.

Ειδικότερα το βιβλίο: «ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ» περιέχει:

 1. Μεθοδολογία (παραγράφου, διαγράμματος, περίληψης) - εφαρμογές - ασκήσεις.
 2. Θεωρία - εφαρμογές - ασκήσεις.
 3. Πιθανές ερωτήσεις θεωρίας και οι απαντήσεις τους (50 ερωτήσεις και 50 απαντήσεις).
 4. Ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής για εμπέδωση της θεωρίας.
 5. Θέματα έκθεσης με βάση την ύλη του σχολικού βιβλίου και τους θεματικούς κύκλους, αναλυμένα σε διαγραμματική μορφή (σύνολο 30 θεματικές ενότητες).
 6. Τριάντα κριτήρια αξιολόγησης (ένα για κάθε θέμα έκθεσης). Τα κείμενα των κριτηρίων στην πλειονότητά τους είναι άρθρα από το 2000-2010 με ερωτήσεις προσαρμοσμένες στο ύφος και στις απαιτήσεις των Πανελλαδικών εξετάσεων.


Το συνοδευτικό CD-ROM περιέχει:

 1. Tις απαντήσεις των ασκήσεων της Μεθοδολογίας και της Θεωρίας.
 2. Tις απαντήσεις των ερωτήσεων πολλαπλής επιλογής.
 3. Tις απαντήσεις των κριτηρίων αξιολόγησης.
 4. Tις απαντήσεις των ερωτήσεων του σχολικού βιβλίου.

Σχετικά Προϊόντα