Νέο Προϊόν
ΕΚΠΤΩΣΗ -10%

Η Τέχνη Των Στωικών

Κωδικός: 9789606058561
Συγγραφέας: John Sellars
Διαθεσιμότητα: 1 έως 3 ημέρες
7.70€ 6.91€

Πώς ο στωικισμός μπορεί να μας εμπνεύσει ώστε να απολαμβάνουμε ουσιαστικά τη ζωή

Ποιους τομείς της ζωής μας ελέγχουμε πραγματικά; Τι κάνουμε όταν οι καταστάσεις δεν εξελίσσονται προς όφελός μας; Και τι μπορεί να μας διδάξει ο στωικισμός για τη συνύπαρξη με τους γύρω μας;
Τα τελευταία χρόνια, ο στωικισμός έχει επανέλθει στο προσκήνιο. Αλλά τι ακριβώς πίστευαν οι στωικοί; Στο βιβλίο Η Τέχνη των Στωικών, ο λέκτορας Φιλοσοφίας John Sellars παρουσιάζει τις βασικές ιδέες των τριών μεγάλων Ρωμαίων στωικών –του Σενέκα, του Επίκτητου και του Μάρκου Αυρήλιου– μέσα από γεγονότα της ζωής τους και αναφορές στο έργο τους. Με ζωντανή γλώσσα, ο Sellars καταδεικνύει πώς το έργο αυτών των τριών στωικών εμπνέει τους αναγνώστες εδώ και εκατοντάδες χρόνια, μια και πραγματεύεται πολλά από τα θέματα που αντιμετωπίζουμε όλοι στη ζωή μας ακόμα και σήμερα. Ένα βιβλίο που μας δείχνει πώς πρέπει να ζούμε, πώς να κατανοούμε τον συνάνθρωπό μας, πώς να αντέχουμε τις αναπόφευκτες δυσκολίες της ζωής, πώς να διαχειριζόμαστε τα συναισθήματά μας και να συμπεριφερόμαστε στους άλλους.

Η Τέχνη των Στωικών είναι ένας οδηγός για τη φιλοσοφία μιας όμορφης ζωής.

  • Με μαεστρία και ιδιαίτερη ζωντάνια, ο Sellars παραδίδει μαθήματα στωικισμού σχετικά με τον σύγχρονο τρόπο ζωής τα οποία είναι εντυπωσιακά. Από τους μεγάλους Ρωμαίους στωικούς, μας προσφέρει το απόσταγμα των διδαχών τους για τη διαχείριση των συναισθημάτων, την απειλή του θανάτου και της αξιοποίησης κάθε στιγμής της ζωής μας. Πρόκειται για ένα βιβλίο που αποδεικνύει απόλυτα γιατί ο στωικισμός είναι η φιλοσοφία των καιρών μας. Το προτείνω ανεπιφύλακτα!
    A. A. Long, καθηγητής και συγγραφέας του βιβλίου Επίκτητος: ο Δρόμος για την Ελευθερία
  • Εξαιρετικό… Ο Sellars προσφέρει μια διαφωτιστική προσέγγιση του στωικισμού ως τρόπου ζωής και πώς να τον εφαρμόσουμε στην πράξη. Μόνο ένας πραγματικά ικανός συγγραφέας μπορεί να καλύψει ένα θέμα τέτοιας ευρύτητας.
    Nigel Warburton, συγγραφέας του A Little History of Philosophy