Νέο Προϊόν
Έκπτωση -10%

Το Τέλος Του Καλοκαιριού

Κωδικός: 9789600451825
Συγγραφέας: Anders de la Motte
Διαθεσιμότητα: 1-3 εργάσιμες ημέρες
16.60€ 14.92€

Μια καλοκαιρινή νύχτα του 1983, σε ένα αγρόκτημα της σουηδικής επαρχίας, ένα μικρό αγόρι εξαφανίζεται. Το μόνο ίχνος που αφήνει πίσω του είναι ένα παπούτσι. Οι συντονισμένες προσπάθειες της αστυνομίας και της τοπικής κοινότητας δεν αρκούν για να εντοπιστεί το παιδί και οι φήμες οργιάζουν. Όταν τελικά η υπόθεση μπαίνει στο αρχείο, η οδύνη και η αβεβαιότητα οδηγούν την οικογένεια σε κατάρρευση.

Είκοσι χρόνια αργότερα, η Βέρα, η αδελφή του εξαφανισμένου αγοριού, εργάζεται ως ψυχοθεραπεύτρια στη Στοκχόλμη. Μια μέρα εμφανίζεται ένας νεαρός που θέλει να συμμετάσχει στην ομάδα που επιβλέπει. Η ιστορία του μοιάζει ανατριχιαστικά με εκείνη της οικογένειάς της και αναστατώνει τη Βέρα. Με κίνδυνο να διαταράξει την εύθραυστη ισορροπία που με δυσκολία κατάφερε να βρει στη ζωή της, επιστρέφει στο πατρικό της. Πρέπει να βρει την απάντηση στο βασανιστικό ερώτημα που όλοι οι άλλοι επέλεξαν να ξεχάσουν: Τι συνέβη τελικά εκείνη τη νύχτα;

Ένα καθηλωτικό αστυνομικό μυθιστόρημα, με δυνατούς χαρακτήρες και ανατρεπτική πλοκή. Ήταν υποψήφιο για το Βραβείο της Σουηδικής Ακαδημίας Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας (2016) και έχει μεταφραστεί σε 13 γλώσσες.

Ένα αριστούργημα αστυνομικής λογοτεχνίας. Ο Άντερς ντε λα Μοτ είναι ένας από τους πιο ευφυείς Σκανδιναβούς συγγραφείς.
Literaturmarkt, Γερμανία

Μια συναρπαστική αφήγηση οικογενειακών μυστικών που δεν θέλεις να τελειώσει.
David Young

Το "Τέλος του καλοκαιριού" είναι πολύ διαφορετικό από τα προηγούμενα έργα του ντε λα Μοτ. Εδώ ο συγγραφέας «μετακινείται» από το θρίλερ και από το σκληρό αστυνομικό με την ακατάπαυστη δράση, που εκτυλίσσονται κυρίως στη μεγάλη, διεφθαρμένη πόλη, στο «αργό» ψυχολογικό θρίλερ που τοποθετείται στη σουηδική ύπαιθρο. [...] Κατορθώνει, έτσι, να δημιουργήσει ένα έργο ατμοσφαιρικό, μελαγχολικό, ευαίσθητο αλλά και οδυνηρά ρεαλιστικό, ένα βραδύκαυστο μυθιστόρημα με κλιμακούμενης έντασης αγωνία και απροσδόκητο τέλος. Μία διαφορετική πλευρά του συγγραφέα, που πρέπει να γνωρίσουν οι φίλοι της σκανδιναβικής αστυνομικής λογοτεχνίας.
Νίκος Γεωργιάδης