Έκπτωση -10%

Το Τέλος Είναι Πάντα Κοντά

Κωδικός: 9789606530968
Συγγραφέας: Dan Carlin
Διαθεσιμότητα: 1-3 εργάσιμες ημέρες
16.60€ 14.92€

Πριν από εκατό χρόνια περίπου, η ανθρωπότητα πέρασε μία από τις χειρότερες φάσεις της ιστορίας της: έναν παγκόσμιο πόλεμο και, αμέσως μετά, μια πανδημία. Όμως επιβίωσε και διδάχτηκε από τη συγκεκριμένη απειλή. Μια στιγμή «Αποκάλυψης», μια από τις πολλές που έφεραν τον κόσμο μας στο χείλος της καταστροφής.

Ο Dan Carlin, δημιουργός της δημοφιλέστατης και βραβευμένης διαδικτυακής ραδιοφωνικής εκπομπής λόγου, Hardcore History, παρουσιάζει μερικές από αυτές τις στιγμές του παρελθόντος, δείχνοντάς μας πώς να αντιμετωπίσουμε αντίστοιχες προκλήσεις στο παρόν και το μέλλον.

Στο Τέλος Είναι Πάντα Κοντά, ο συγγραφέας εξετάζει τα ερωτήματα που προκύπτουν στις δύσκολες στιγμές της Ιστορίας: Μας κάνουν οι δύσκολοι καιροί πιο ανθεκτικούς;
Μπορεί η ανθρωπότητα να χειριστεί την ισχύ των όπλων της χωρίς να αυτοκαταστραφεί;
Υπάρχουν άραγε όρια στην ανθρώπινη τεχνολογία και τις δυνατότητές της;
Οι επιδημίες αποτελούν ακόμη απειλή;

Κανείς δεν γνωρίζει τις απαντήσεις σε τέτοιες ερωτήσεις, αλλά κανείς δεν τις διατυπώνει καλύτερα από τον Dan Carlin. Συνδυάζοντας το χαρακτηριστικό για εκείνον μείγμα αφήγησης, ιστορικών δεδομένων και αλλόκοτων στοιχείων, ο συγγραφέας συνδέει το παρελθόν και το μέλλον με συναρπαστικό και ζωντανό τρόπο. Ταυτόχρονα, τα θέματα που ζητάει να αναλογιστούμε αφορούν το πιο σημαντικό ζήτημα που υπάρχει: την επιβίωση του ανθρώπου. Από την κατάρρευση στην Εποχή του Χαλκού μέχρι τις μέρες μας, το θέμα αυτό στοιχειώνει την ανθρωπότητα.

Ένα συναρπαστικό, ζωντανό έργο, που θα μας κάνει να επανεξετάσουμε τον τρόπο που βλέπουμε το παρελθόν και το μέλλον, διαπιστώνοντας τις ανατριχιαστικές ομοιότητες μεταξύ τους, καθώς βιώνουμε ακόμα τις επιπτώσεις από την πρόσφατη πανδημία, η οποία αποτέλεσε υπενθύμιση του πόσο εύκολα χάνονται όσα θεωρούμε δεδομένα.

  • O Carlin εστιάζει την αφήγησή του στις πιο βίαιες και δραματικές στιγμές της ιστορίας της ανθρωπότητας, αποκαλύπτοντας ανέκδοτες πληροφορίες τις οποίες πιθανότατα δεν μάθατε ποτέ στο μάθημα Ιστορίας του σχολείου.
    Time Magazine
  • Ο Carlin αποτελεί εξαιρετικό παράδειγμα ενός ανθρώπου που μπορεί να συζητήσει σημαντικά θέματα σε βάθος και με τον δικό του χαρακτηριστικό τρόπο.
    Los Angeles Times
  • Ένα τέλειο διανοητικό πείραμα για όσους πιστεύουν ότι ο κόσμος είναι καταδικασμένος, έστω και μόνο για να τους υπενθυμίσει μια μικρή λεπτομέρεια: ο κόσμος πάντα μα πάντα έμοιαζε καταδικασμένος... Ακούγεται περίεργο να χαρακτηρίζεις ψυχαγωγικό ένα βιβλίο για επιδρομές βαρβάρων και ιογενείς πανδημίες, όμως η φράση «αγωγή της ψυχής» δίνει μια εξαιρετική εικόνα του. Είναι ένα έργο αποκαλυπτικό, και με τις δυο έννοιες.
    Chuck Klosterman, συγγραφέας του But What If We’re Wrong?