Banner for Espa
Έκπτωση -10%

Η Τελευταία Μπλόφα - Το Παρασκήνιο Του 2015 - Οι Συγκρούσεις - Το Plan B

Κωδικός: 9789605697792
Διαθεσιμότητα: 1 έως 4 ημέρες
18.98€ 17.08€

Πώς ένας νεαρός, χαρισματικός, αντι-μνημονιακός πρωθυπουργός γοητεύτηκε από τη «σιδηρά» καγκελάριο της Γερμανίας; Ποια ήταν η «στρατηγική της μπλόφας» που σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει ο Γιάνης Βαρουφάκης απέναντι στους δανειστές; Τι ακριβώς προέβλεπε το περιβόητο Plan B για την περίπτωση αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ; Γιατί, κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, ο Έλληνας πρωθυπουργός βρέθηκε στο διπλανό δωμάτιο σε ανοιχτή ακρόαση με τον Ρώσο πρόεδρο; Πόσο κοντά έφτασε, τελικά, η Ελλάδα στην άτακτη έξοδό της από το ευρώ; 

Το βιβλίο αυτό βασίζεται σε πάνω από 230 ώρες «off the record» συνεντεύξεων με 95 πρωταγωνιστές των γεγονότων που σημάδεψαν τη χώρα από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Ιούλιο του 2015: από το μοναδικό αυτό υλικό, προκύπτει μια ιστορία ανθρώπων χαρισματικών αλλά και ματαιόδοξων, μια σειρά κακών υπολογισμών, ένα πραγματικό θρίλερ εξουσίας για το πώς Ελληνες και Ευρωπαίοι δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων. 

Η συγκλονιστική αφήγηση θα οδηγήσει τον αναγνώστη πίσω από κλειστές πόρτες σε κυβερνητικά κτίρια και οικίες αξιωματούχων, θα τον βάλει σε δωμάτια όπου πολύωρες διαπραγματεύσεις γεμάτες κρυφές προσφορές, μυστικές υποσχέσεις και ωμούς εκβιασμούς κατάληξαν σε δύσκολους συμβιβασμούς. 

Το βιβλίο αυτό δίνει μια πλήρη, ρεαλιστική εικόνα για το πώς ελήφθησαν το 2015 οι μεγάλες αποφάσεις που καθόρισαν το μέλλον της Ελλάδας στην Ευρώπη. 

Δεν έχω ουδεμία αμφιβολία ότι ζούμε την κρισιμότερη στιγμή της ιστορίας μας, ως ΕΕ και ως Ευρωζώνη.
Ντόναλντ Τουσκ, πρόεδρος Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, 7 Ιουλίου 2015 

Στο τέλος του 2014 νομίζαμε ότι επιτέλους βλέπαμε φως στην άκρη του τούνελ. Αντί για φως, ήταν τελικά ένα άλλο τρένο που ερχόταν καταπάνω μας.
Βάλντις Ντομπρόβσκις, αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, υπεύθυνος για τα θέματα του ευρώ