Νέο Προϊόν
Έκπτωση -10%

Το Ταξίδι Των Γονιδίων Μας

Κωδικός: 9789606531408
Διαθεσιμότητα: 1-3 εργάσιμες ημέρες
15.50€ 13.90€

Ποιοι είμαστε; Από πού ερχόμαστε; Τι μας κάνει διαφορετικούς από τους άλλους;
Αυτά τα ερωτήματα είναι σήμερα πιο πιεστικά από ποτέ. Ο Johannes Krause και ο Thomas Trappe πηγαίνουν πίσω στην προϊστορία για να τα απαντήσουν και να μας πουν πώς γίναμε οι Ευρωπαίοι που είμαστε σήμερα.

Η μετανάστευση και τα μεταναστευτικά ρεύματα δεν είναι φαινόμενα της εποχής μας. Από τη στιγμή που στάθηκαν στα δυο τους πόδια, οι άνθρωποι άρχισαν να μετακινούνται από την κοιτίδα τους, την Αφρική, προς όλο τον κόσμο και την Ευρώπη. Η πορεία αυτή μας ήταν μέχρι πρόσφατα σχεδόν άγνωστη, αλλά οι νέες μέθοδοι της γενετικής τη φέρνουν στο φως.

Ο Johannes Krause, ένας από τους κορυφαίους επιστήμονες στον τομέα αυτό, και ο Thomas Trappe μας εξηγούν τι λένε τα γονίδια για την καταγωγή μας.
Υπάρχουν «αρχέγονοι» λαοί;
Πότε έχασαν οι Ευρωπαίοι το μελαμψό τους χρώμα;
Τι ρόλο έπαιξε η διαδρομή των Βαλκανίων τα τελευταία 40.000 χρόνια;

Μια σπουδαία ιστορία που δείχνει ότι η Ευρώπη δεν νοείται καν χωρίς τους μετανάστες που για χιλιάδες χρόνια έρχονταν εδώ από όλες τις κατευθύνσεις φέρνοντας μαζί τους κάθε φορά το καινούριο.

 • Μια ανεξάντλητη πηγή νέων γνώσεων… κατανοητό ακόμη και από όσους δεν έχουν ιδέα από γενετική, αλλά και συναρπαστικό σαν ιστορικό θρίλερ.
  Frankfurter Allgemeine Zeitung
 • Σε ορισμένα σημεία είναι συναρπαστικό σαν μυθιστόρημα.
  Deutschlandfunk
 • Ένα βιβλίο για κάτι τόσο βαθιά ανθρώπινο: το πώς ο homo sapiens, ψάχνοντας καινούριες πατρίδες, πήρε ξανά και ξανά τους δρόμους.
  Der Spiegel
 • Εξοπλισμένοι με μια επαναστατική τεχνολογία, κονιορτοποιήσαμε παμπάλαια οστά, αποκρυπτογραφήσαμε με εξελιγμένες μεθόδους παλιό γενετικό υλικό και αποστάξαμε τις ιστορίες που αφηγούμαστε στο βιβλίο αυτό.
  JOHANNES KRAUSΕ
 • Σπάνια μπορείς να μάθεις τόσο πολλά και τόσο καινούρια πράγματα μέσα σε μόλις 250 σελίδες, όπως με αυτό το βιβλίο.
  Suddeutsche Zeitung
 • Μια πολύτιμη συνεισφορά στην κατανόηση του ποιοι είμαστε και πώς βρεθήκαμε εδώ.
  Tim Marshall
 • Το Ταξίδι των Γονιδίων μας έρχεται τη σωστή στιγμή. Για μένα είναι ήδη το επιστημονικό βιβλίο της χρονιάς.
  Niels Boeing, ZEIT Wissen