Τα "Ματωμένα Νούφαρα" της Μαρίας Προδρόμου παρουσιάστηκαν στην Κομοτηνή

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018

Τα Βιβλιοχαρτοπωλεία Βαφειάδης, οι εκδόσεις Μάτι και η Φοιτητική Παράτηξη Κυπρίων Πρωτοπορία Κομοτηνής, παρουσίασαν το βιβλίο της Μαρίας Προδρόμου με τίτλο "Ματωμένα Νούφαρα".

Σε μια όμορφη και κατάμεστη από κόσμο βιβλιοπαρουσίαση, η συγγραφέας, αν και χαρακτηρίζεται από τους περισσότερους ως συγγραφέας ρομαντικών μυθιστορημάτων, μας συστήθηκε με ένα αστυνομικό μυθιστόρημα που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τους αντίστοιχους ξένους συγγραφείς. Μαζί της στο πάνελ της παρουσίασης βρέθηκε και η φιλόλογος Μαρία Τσαγγάρη, που επιμελήθηκε την παρουσίαση της βαρδιάς.

poster

Τα "Ματωμένα Νούφαρα" είναι το 13ο βιβλίο της συγγραφέως και 4ο σε ελληνικό εκδότικό οίκο, ενώ έχει έτοιμα κι άλλα τρία βιβλία όπως παραδέχθηκε. Η ίδια εκφράζει την πεποίθηση ότι θα συνεχίσει να γράφει, αλλά σχολιάζει και την μικρή στροφή της στο αστυνομικό μυθιστόρημα: "Συνήθως με έχουν ως ρομαντική συγγραφέα, αλλά ξαφνικά τους έκανα την ανατροπή και χαίρομαι που ο κόσμος αγάπησε τα νέα βιβλία μου. Τα "Ματωμένα Νούφαρα" πρόκειται για ένα αστυνομικό μυθιστόρημα, παρόλα αυτά πιστεύω ότι θα υπάρξουν πολλές στιγμές στις οποίες ο αναγνώστης θα συγκινηθεί, ακόμη και θα δακρύσει. Όμως, δεν είναι μόνο η συγκίνηση το συναίσθημα που προσφέρει το βιβλίο, γιατί έχει πάρα πολλά μηνύνματα και θα φέρει πολλά περισσότερα στον αναγνώστη" μας λέει αναφορικά με το βιβλίο καθαυτό.

"Η διαδικασία της συγγραφής ήταν κάπως ψυχοφθόρος σε αρκετές στιγμές, ιδίως στις σκηνές όπου περιέγραφα τις δολοφονίες των κοριτσιών. Αρκετές φορές, αισθανόμουν κι εγώ πως ήμουν εκεί, γιατί μπήκα τόσο πολύ σε αυτό τον ρόλο. Η συγγραφή του συγκεκριμένου βιβλίου ήταν μια πραγματικά συγκλονιστική εμπειρία.Με είχε συνεπάρει τελείως η γραφή, γι' αυτό και ολοκλήρωσα το βιβλίο σε οκτώ μήνες", μας εξηγεί αναλυτικά για το πως έγραψε το βιβλίο και τί ήταν αυτό που την καθήλωσε στην συγγραφή.

"Ο κόσμος έχει βαρεθεί να διαβάζει συνηθισμένες καταστάσεις. Ψάχνει κάτι που να τον ταξιδέψει! Ο αναγνώστης θέλει να διαβάζει για να ξεφεύγει από την καθημερινότητα", δηλώνει η συγγραφέας σχετικά με το τί είναι αυτό που ψάχνει ο μέσος αναγνώστης να βρει σε ένα βιβλίο.

Χορηγός Επικοινωνίας: Xronos.gr