Banner for Espa
Έκπτωση -10%

Η Σύγχρονη Κίνα

Κωδικός: 9789606353888
Συγγραφέας: Rana Mitter
Διαθεσιμότητα: 1 έως 4 ημέρες
13.90€ 12.51€

«Η επικαιροποιηµένη έκδοση του ιστορικού Rana Mitter περιγράφει µε γλαφυρότητα και αυθεντική γνώση τη σηµασία που έχει για τους Κινέζους η επιδίωξη της “νεωτερικότητας” –η οποία αρκετές φορές είναι περίπλοκη, ενίοτε και σαρωτική– αλλά και ποια αναµένεται να είναι η αξία της στο µέλλον για όλους».

Graham Hutchings, Oxford Analytica

«Ένα ευσύνοπτο και καλογραµµένο εγχειρίδιο, που καλύπτει την ιστορία της σύγχρονης Κίνας έως την εποχή του Σι-Τζινπίνγκ, έχοντας συγκεντρώσει ένα ελκυστικό σύνολο πληροφοριών και επιχειρηµάτων».

Jeffrey Wasserstrom, συγγραφέας του
China in the 21st Century: What Everyone Needs To Know

Η Κίνα σήµερα βρίσκεται συνεχώς στο επίκεντρο της προσοχής, µε ειδήσεις και ιστορίες για τα επίµαχα θέµατα των διεθνών χρηµατοοικονοµικών, τον πληθυσµό και τα ανθρώπινα δικαιώµατα. Η παρούσα «πολύ σύντοµη εισαγωγή» αναλύει τα ζητήµατα, τις εξελίξεις και τις αντιθέσεις που διαµόρφωσαν τη σύγχρονη Κίνα, µέσα από ένα εύρος θεµάτων που εκτείνονται από την αντίθεση της αρχαίας κληρονοµιάς της µέχρι την ανάδυση της ταυτότητάς της ως «οικονοµικού θαύµατος».

Σε αυτή την ανανεωµένη έκδοση ο Rana Mitter παρέχει µια σύγχρονη οπτική γύρω από το πολυπληθέστερο έθνος του πλανήτη, λαµβάνοντας υπόψη τη µεταβαλλόµενη εξωτερική πολιτική της Κίνας και τη µοναδική αλληλεπίδρασή της µε το διαδίκτυο. Σκιαγραφώντας µε επιτυχία και πληρότητα την εικόνα της σύγχρονης κινεζικής κοινωνίας, αναδεικνύει την τρέχουσα διεθνή θέση της χώρας και αναλύει εµπεριστατωµένα την αναβάθµιση της διεθνούς σηµασίας της κατά την τελευταία δεκαετία.

«Μια απολύτως εύστοχη ιδέα. Μεστό, περιεκτικό… εξαιρετική δοµή… ιδανικό για τον ελεύθερο χρόνο»
                                                                                                                                                                               Lisa Jardine, The Times