Έκπτωση -10%

Στοιχεία Θεολογίας, Θρησκειολογίας Και Χριστιανικής Αρχαιολογίας (24 Γράμματα)

Κωδικός: 9786185469658
Κατηγορία: Πιστοποίηση ΙΕΚ
Διαθεσιμότητα: 1-3 εργάσιμες ημέρες
18.00€ 16.19€

Το φαινόμενο της θρησκείας, με την αναζήτηση της θείας πραγματικότητας, αποτελούσε ανέκαθεν ένα ιδιαιτέρως ελκυστικό πεδίο, ανεξαρτήτως των καταστάσεων, της οπτικής γωνίας και της μεθόδου που επιχειρεί κανείς να το προσεγγίσει. Άλλωστε όλες οι θρησκείες -φυσικές και εξ αποκαλύψεως- προσπάθησαν να εξηγήσουν τη φύση των πραγμάτων, νοηματοδοτώντας τόσο την ανθρώπινη ζωή όσο και τον θάνατο.
Ο άνθρωπος, ήδη από τα πρώτα χρόνια που συνειδητοποιεί την ύπαρξή του -παρά τις συνεχείς εντυπωσιακές επιστημονικές κατακτήσεις- συχνά διερωτάται: Πώς και από ποιόν φτιάχτηκε ο κόσμος; Υπάρχει Θεός; Τι γινόμαστε όταν πεθαίνουμε; Πού, πώς και γιατί λατρεύουμε το θείο; Ποια είναι η θέση των άλλων θρησκειών και δογμάτων; Πρόκειται κυρίως για υπαρξιακά ερωτήματα που εμφανίζονται σε όλους τους πολιτισμούς και αποτελούν θεμέλιο για όλες τις θρησκείες από αρχαιοτάτων χρόνων. Ανεξαρτήτως της πρόσληψης και συσχέτισης του θείου, πίστη σε έναν Θεό ή πίστη σε πολλούς θεούς, η θρησκεία κατέληξε να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο -αρκετές φορές και καθοριστικό- στην κοινωνική και πολιτική ζωή των ανθρώπινων κοινωνιών σε όλη την υφήλιο.
Το βιβλίο αυτό πέρα από τη γενικότερη ενημέρωση προς ένα ευρύτερο κοινό, επιχειρεί να καλύψει τις συγκεκριμένες διδακτικές ανάγκες των σπουδαστών Ι ΕΚ της Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης σε επιμέρους ζητήματα των γνωστικών αντικειμένων: της Θεολογίας, της Θρησκειολογίας και της Χριστιανικής Αρχαιολογίας. Μέσα από την πραγμάτευση ενός ευρέος φάσματος συγκεκριμένων ερωτημάτων, τα οποία άπτονται των προαναφερόμενων πεδίων, επιδιώκει να συμβάλλει στη γνωστοποίηση, τη διαφώτιση και την κατανόηση αυτών των αενάως επίκαιρων ζητημάτων.