Banner for Espa
Έκπτωση -10%

Το Σημείο Του Μπόρκμαν

Κωδικός: 9789605660055
Συγγραφέας: Hakan Nesser
Διαθεσιμότητα: 1 έως 4 ημέρες
15.50€ 13.95€

Περισσότερα από 10 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως

Τρεις άντρες βρίσκονται άγρια δολοφονημένοι στην ήσυχη παραλιακή πόλη Καλμπρίγκεν, και ο επιθεωρητής Βαν Βέτερεν, ο οποίος κάνει διακοπές εκεί κοντά αλλά βαριέται αφόρητα, καλείται από τις τοπικές αρχές να συνδράμει στην έρευνα. Ο ντόπιος επικεφαλής της αστυνομίας, ο οποίος απέχει λίγες μόνο μέρες από τη συνταξιοδότηση, θέλει να τελειώνει με τις εκκρεμότητές του. Όμως τα θύματα δεν συνδέονται μεταξύ τους. Και τότε αναπάντεχα μια νεαρή εξαιρετική συνάδελφος του Βαν Βέτερεν εξαφανίζεται – μήπως έφτασε στο σημείο Μπόρκμαν νωρίτερα από όλους τους άλλους;

Ο τίτλος αναφέρεται στο κρίσιμο σημείο της αστυνομικής έρευνας πέρα από  το οποίο, σύμφωνα με έναν γηραιότερο συνάδελφο του επιθεωρητή  Βαν Βέτερεν (ο οποίος πρωταγωνιστεί στα βιβλία του Νέσερ), τον Μπόρκμαν, δεν χρειάζεσαι άλλες πληροφορίες. Αποκεί και πέρα ένας καλός αστυνομικός μπορεί να λύσει την υπόθεση χρησιμοποιώντας το μυαλό του ενώ ένας κακός αστυνομικός θα συνεχίσει την έρευνα χωρίς να υπάρχει λόγος.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗ ΒΑΝ ΒΕΤΕΡΕΝ
Ο Βαν Βέτερεν είναι ένας επιθεωρητής με φιλοσοφικά ενδιαφέροντα. Διαθέτει τη μοναδική ικανότητα να συνδέει τα στοιχεία όσο ασύνδετα κι αν μοιάζουν. Πιστεύει ακράδαντα ότι μπορεί να λύσει οποιαδήποτε υπόθεση φόνου. Είναι αινιγματικός και δύσκολος άνθρωπος: απότομος, κυνικός, κυκλοθυμικός, λίγο εκκεντρικός αλλά η καρδιά του είναι ζεστή και έχει χιούμορ.

ΕΓΡΑΨΕ Ο ΤΥΠΟΣ
Μια καθηλωτική ιστορία μ’ ένα αναπάντεχο φινάλε. Ο Νέσερ δουλεύει τόσο την πλοκή όσο και τους χαρακτήρες του, ώστε στο τέλος οι αστυνομικοί γίνονται πρόσωπα οικεία στον αναγνώστη.
Sunday Telegraph

Καταιγιστική πλοκή, με έντονη κλιμάκωση και έναν αξιαγάπητο αυστηρό επιθεωρητή.
The Times

Το μεγαλύτερο ατού είναι η σαρκαστική διαύγεια της φωνής του Νέσερ. Οι συγκρατημένες του περιγραφές είναι από μόνες του μια απόλαυση. Αλλά το μυθιστόρημά του δεν εξαντλείται σε αυτές:  διαθέτει στοιχεία μαύρης κωμωδίας, ενώ σχολιάζει το πέρασμα του χρόνου και την ωριμότητα στη σκέψη που αυτό το πέρασμα συνεπάγεται. Η αυστηρή γοητεία του βιβλίου ακολουθεί τον αναγνώστη για καιρό μετά το τέλος του…
Times Literary Supplement

Η γραφή του Νέσερ είναι τόσο διεισδυτική που μοιάζει σαν ο συγγραφέας να μπαίνει κάτω από το δέρμα των ηρώων του.
The New York Times

Σε κρατάει σε αναμμένα κάρβουνα. Δεν θες όμως να  τελειώσει…
San Francisco Chronicle