Banner for Espa
Έκπτωση -10%

Η Σαρανταπήχαινα, Ειρήνη Η Αθηναία

Κωδικός: 9786185284329
Συγγραφέας: Γιώργος Λεονάρδος
Διαθεσιμότητα: 1 έως 4 ημέρες
17.60€ 15.84€

Στην Αθήνα του 8ου μ.Χ. αιώνα, μια πόλη που η πάχνη από τον κουρνιαχτό της αλλοτινής της αίγλης δεν έχει ακόμη κατακαθίσει μέσα στον στρόβιλο των αλλαγών της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, μια Σαρανταπήχαινα θα ορθώσει το ανάστημά της προσπαθώντας να μη γίνει άθυρμα των καιρών. Και μέσα από την αφήγησή της θα παρουσιάσει τα έργα και την πολιτεία μιας γυναίκας που ξεπέρασε τα όρια της σκληρότητας. Πρόκειται για την εξαδέλφη και συνονόματή της Ειρήνη, που από αρχόντισσα της Αθήνας θα γίνει αυτοκράτειρα μιας απέραντης αυτοκρατορίας σε σκοτεινούς καιρούς, μένοντας γνωστή στην ιστορία ως Ειρήνη η Αθηναία. Μέσα στη δίνη της εικονομαχίας, θα αποδειχθεί πιο σκοτεινή και από τους σκοτεινούς καιρούς στους οποίους ζει και... βασιλεύει.
Η νεαρή Αθηναία σύντομα θα καθορίσει από το προσκήνιο, αλλά και από το παρασκήνιο, τις τύχες μιας ολόκληρης αυτοκρατορίας.
Ο Γιώργος Λεονάρδος, ο πολυβραβευμένος συγγραφέας, για άλλη μια φορά φωτίζει με το μυθιστόρημά του μια σκοτεινή εποχή και μια αινιγματική προσωπικότητα. Σε ένα περιβάλλον που το χαρακτηρίζουν η ραδιουργία, οι μηχανορραφίες, η απληστία και η άμετρη φιλοδοξία, μια Αθηναία θα προσπαθήσει να διατηρήσει τη λογική και την κρίση της και να ανταποκριθεί στο καθήκον που της επιφύλαξε η μοίρα: να υπηρετήσει την εξαδέλφη της αυτοκράτειρα, παρακολουθώντας τη να μεταλλάσσεται από αθώα παιδούλα σε αδίστακτη δολοπλόκο, υπερβαίνοντας κάθε ανθρώπινο μέτρο στην εκδίκησή της.
Ένα συγκλονιστικό μυθιστόρημα στο οποίο ξεδιπλώνεται η τοιχογραφία μιας εποχής κι η ψυχογραφία μιας μυστηριώδους προσωπικότητας.