Έκπτωση -10%

Ριφιφί Στο Μουσείο

Κωδικός: 9789600450163
Κατηγορία: Θρίλερ - Τρόμου
Συγγραφέας: Γεράσιμος Μπόγρης
Διαθεσιμότητα: 1-3 εργάσιμες ημέρες
9.90€ 8.89€

Μια περιπέτεια που, μέσα από τη μυθοπλασία και με σατιρικό τρόπο, παρουσιάζει την κενότητα της νεοελληνικής νοοτροπίας καθώς και πολλές από τις «παρεξηγήσεις» της κοινωνικής μας ιστορίας όπως αυτές διατηρήθηκαν μέσα από τα μετεμφυλιακά και μεταπολιτευτικά συμπλέγματα του μικροαστισμού μας.

Η ιστορία τριών νέων μπλέκει με εκείνη μιας ομάδας αρχαιολόγων. Μια αρχαιολογική ανακάλυψη-ορόσημο που ήρθε στο φως από την ομάδα ενός εφόρου αρχαιοτήτων είναι το σημείο συνάντησης των δύο ιστοριών.
Οι τρεις νεαροί θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν το γεγονός ότι από σύμπτωση έμαθαν για την ανακάλυψη, πριν από την ανακοίνωσή της, και θα απειλήσουν να καταστρέψουν τα σχέδια των αρχαιολόγων. Απρόσμενες εξελίξεις θα ανακινήσουν σενάρια συνωμοσιολογίας και θα προκαλέσουν τους πρωταγωνιστές σε μια αναμέτρηση με τη ματαιοδοξία τους κλονίζοντας το προσωπικό τους αφήγημα.
Κάθε φορά που φτυαρίζουν, επιχειρώντας το ριφιφί που σχεδίασαν για το Μουσείο της Θήβας, στοιχεία από το μακρινό παρελθόν ζωντανεύουν ξανά πάνω σε πάγκους κοπής γουρουνοπούλας στο παζάρι της Θήβας, στις πηγές του βοιωτικού εφηβαίου, το όρος του Ελικώνα, μέχρι και σε γήπεδα ερασιτεχνικών ομάδων, όπως εκείνο των Θεσπιών.

Το “Ριφιφί στο Μουσείο” ήταν ένα από τα φετινά “βιβλία των διακοπών” μου και σίγουρα δεν μετάνιωσα που το είχα μαζί μου στην βαλίτσα μου. 
antisystemic, 02/09/2019

Μια αστυνομικής υφής περιπέτεια, με couleur local που μπορεί να διαβαστεί ένα πρωινό παρά θιν’ αλός. Ένα μικρό και κομψό βιβλίο που μπορεί να χρησιμεύσει και ως βεντάλια εάν το πρωινό εκείνο επικρατεί καύσωνας.
Άγγελος Πολύδωρος, 13/08/2019

Με την πένα του ο νέος συγγραφέας θίγει κακώς κείμενα της ελληνικής νοοτροπίας, την πονηριά για το εύκολο κέρδος, αλλά και τη θέληση για καταξίωση και φήμη.
Λεμονιά Βασβάνη, Τύπος Θεσσαλονίκης, 11/08/2019

Το ύφος του σατυρικό κατορθώνει να αναδείξει καλύτερα τους χαρακτήρες των ηρώων του και να αναδείξει τις παθογένειες της ελληνικής κοινωνίας.
akamas, 10/08/2019