Banner for Espa
Έκπτωση -25%

Η Πράσινη Καρδιά (Σαββάλας)

Κωδικός: 9786180600452
Διαθεσιμότητα: Άμεσα Διαθέσιμο
9.90€ 7.41€

Είναι πάντα η καλοσύνη χρώμα στην καρδιά που δίνει.

Ιδέες/Αξίες/Συναισθήματα του βιβλίου: Φιλία | Αλληλεγγύη | Γενναιοδωρία | Εγωισμός

Το βιβλίο: Δίπλα στις γλάστρες με τις τρεις ορτανσίες, τη ροζ, τη γαλάζια και τη μοβ, έχει φυτρώσει ένας κισσός, που μεγαλώνει στο χώμα από το περισσευούμενο νερό που τις ποτίζουν. Όταν η κυρία του σπιτιού αποφασίζει να μεταφέρει τις γλάστρες στο παράθυρο των παιδιών της, εκείνος μένει ολομόναχος και διψασμένος. Η ροζ ορτανσία τον συμπονάει και με την καλοσύνη της τον μεγαλώνει τόσο, ώστε ένα πρωί οι δυο φίλοι βρίσκονται ξανά μαζί. Ο κισσός ξεχειλίζει από ευγνωμοσύνη, θέλει κι εκείνος να δώσει αγάπη. Μια μέρα η πράσινη καρδιά του κοιτάζει απέναντι και…

Η σειρά: Η καλοσύνη είναι βασικό στοιχείο της κοινωνικής νοημοσύνης. Η καλλιέργεια της αξίας αυτής είναι πολύ σημαντική, αφού έχει αποδειχτεί πως τα παιδιά που μαθαίνουν να επιδεικνύουν αλληλεγγύη βελτιώνουν τις κοινωνικές τους σχέσεις, γίνονται πιο ευτυχισμένα και πιο αγαπητά στον περίγυρό τους. Σε μια εποχή που οι εκδηλώσεις θυμού και εκφοβισμού διαρκώς πληθαίνουν, η έμπρακτη εφαρμογή της αγάπης ίσως είναι το αντίδοτο. Γονείς και εκπαιδευτικοί επιβάλλεται να θέσουμε ως προτεραιότητα την ανάπτυξη μιας νοημοσύνης με καρδιά διδάσκοντας στα παιδιά να νοιάζονται τους άλλους και να ευγνωμονούν όσους τα φροντίζουν και τα αγαπούν. Τα βιβλία της σειράς αναδεικνύουν την αξία της καλοσύνης και γίνονται αρωγοί στην επίτευξη του στόχου αυτού.

Η συγγραφέας: Η Γιολάντα Τσορώνη-Γεωργιάδη είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής, της Παιδαγωγικής Ακαδημίας, του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει μετεκπαιδευτεί στο Μαράσλειο Διδασκαλείο. Εργάστηκε για πολλά χρόνια στη δημόσια εκπαίδευση, αρθρογραφεί σε παιδαγωγικά περιοδικά, είναι ενεργό μέλος της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς και έχει εκδώσει πολλά βιβλία για παιδιά, μυθιστορήματα για ενηλίκους και μελέτες λαογραφικού περιεχομένου.