Banner for Espa
Έκπτωση -10%

Η Πλαστογράφος

Κωδικός: 9789601909608
Διαθεσιμότητα: 1 έως 4 ημέρες
17.90€ 16.11€

18 Μαρτίου 1990: Δεκατρία αριστουργήματα, αξίας μεγαλύτερης των 500 εκατομμυρίων δολαρίων, κάνουν φτερά από το Μουσείο Ιζαμπέλα Στιούαρτ Γκάρντνερ της Βοστόνης. Σχεδόν είκοσι πέντε χρόνια μετά τη μεγαλύτερη ανεξιχνίαστη κλοπή έργων τέχνης όλων των εποχών, ένας από τους αυτούς του χαμένους, πολύτιμους θησαυρούς, ένας μοναδικός πίνακας με την υπογραφή του Εντγκάρ Ντεγκά καταλήγει στο ατελιέ της Κλερ Ροθ, μιας νεαρής, φιλόδοξης ζωγράφου που ζει και εργάζεται στη Βοστόνη. Ανυπόμονη για την κατάκτηση της επιτυχίας, η Ροθ παρασύρεται σε μια φαουστική συμφωνία με τον Έιντεν Μάρκελ, κορυφαίο και παντοδύναμο γκαλερίστα της πόλης, και αναλαμβάνει να πλαστογραφήσει το αριστούργημα του Ντεγκά με αντάλλαγμα μια ατομική έκθεση των έργων της στην γκαλερί του. Όταν όμως ξεκινά να επεξεργάζεται τον πίνακα, πολύ γρήγορα αρχίζει να υποψιάζεται πως το εμβληματικό έργο που κοσμούσε για περισσότερο από εκατό χρόνια το Μουσείο ήταν στην πραγματικότητα ένα αντίγραφο χωρίς καμιά αξία. Η επίμονη αναζήτηση της αλήθειας οδηγεί τη Ροθ σε έναν απέραντο, δαιδαλώδη λαβύρινθο από σκοτεινά μυστικά, βαθιά κρυμμένα στα τέλη του 19ου αιώνα, τα οποία σύντομα γίνονται και τα μόνα όπλα τα οποία θα τη βοηθήσουν να σώσει τη ζωή του Έιντεν Μάρκελ.
Η πλαστογράφος είναι ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα για τα μυστικά που κρύβονται κάτω από τον καμβά, αλλά και για το προφανές που μπορεί να μην το βλέπουμε με την πρώτη ματιά.
 

«Ένα σαγηνευτικό μυθιστόρημα για τον κόσμο της τέχνης, με αξιοθαύμαστη ισορροπία ανάμεσα στην καταιγιστική πλοκή, το συναισθηματικό βάθος
και την πολυεπίπεδη αφήγηση».
– The Washington Post