Banner for Espa
Έκπτωση -10%

Περιδιάβαση Στη Νεοελληνική Λογοτεχνία (24 Γράμματα)

Κωδικός: 9786185423353
Διαθεσιμότητα: 2 έως 5 ημέρες
22.00€ 19.79€

Μέσω της παρούσας έκδοσης, φιλοδοξούμε να δώσουμε στο μαθητή τα εχέγγυα για να ανταποκριθεί στις αυξανόμενες απαιτήσεις της διδασκαλίας της νεοελληνικής λογοτεχνίας στις σχολικές αίθουσες και να αντιμετωπίσει με ασφάλεια τη βάσανο της επερχόμενης συνεξέτασής-της με τη νέα ελληνική γλώσσα στις Πανελλαδικές Εξετάσεις από τη σχολική περίοδο 2019-2020.
Για την καλύτερη προσπέλαση της ύλης, κρίθηκε σκόπιμη η κατάτμησή της σε πέντε κεφάλαια. Αρχικά, θα εξετάσουμε τα βασικά σημεία οργάνωσης και τα μορφικά χαρακτηριστικά της ποίησης και της πρόζας. Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στις αφηγηματικές τεχνικές και τα εκφραστικά μέσα, τα οποία επιστρατεύει ο εκάστοτε λογοτέχνης για να διεγείρει τις λεπταίσθητες χορδές του αναγνώστη.
Στη συνέχεια, θα σταθούμε σε χρήσιμους λογοτεχνικούς όρους (κειμενικά είδη, διάκριση των όρων Λογοτεχνική Γενιά, Λογοτεχνική Σχολή, κίνημα, ρεύμα) προκειμένου να καμφθούν τυχόν ασάφειες, αβλεψίες και παρανοήσεις. Επόμενος σταθμός η αλληλοδιαδοχή κινημάτων και ρευμάτων και ο αντίκτυπος τους στη νεοελληνική Λογοτεχνία.
Σημαντικό κομμάτι της εργασίας μας καθίσταται η περιδιολόγηση της ελληνικής λογοτεχνίας, η αναφορά σε μείζονες και ήσσονες εκπροσώπους της εκάστοτε περιόδου και ιδίως ο φωτισμός των βασικότερων πτυχών του έργου τους. Το τελευταίο κεφάλαιο περιλαμβάνει ενδεικτικές ασκήσεις σε 41 ανθολογημένα κείμενα (ποιήματα και πεζά), οι οποίες θα συμβάλλουν στην ομαλότερη εμπέδωση της ύλης.
Βάσει των παραπάνω, το παρόν εγχειρίδιο δύναται να καταστεί ένας πολύτιμος αρωγός των φιλολόγων, των φοιτητών των φιλοσοφικών σχολών και όσων διαπνέονται από φιλαναγνωσία και επιθυμούν να αναδιφήσουν στον έντεχνο γραπτό λόγο και την πορεία του στον χρόνο.
Κλείνοντας τη σύντομη αυτή εισαγωγή, ελπίζουμε ότι θα δώσουμε στον αναγνώστη μας τη χαρά να απολαύσει το ταξίδι στον σαγηνευτικό κόσμο της λογοτεχνίας.