Έκπτωση -20%

Pelikan Στυλό Souveran R400 Blue Black Rollerball

Κωδικός: 4012700987976
Brand: Pelikan
Κατηγορία: Pelikan Souveran 400
Διαθεσιμότητα: 1-3 εργάσιμες ημέρες
245.00€ 196.00€

Το 1950, κυκλοφορεί στην αγορά το μοντέλο 400. Με κυλινδρικό κορμό από πράσινες ρίγες, γίνεται γρήγορα παγκόσμιο σύμβολο του brand Pelikan. Στη δεκαετία του’80, η σειρά παίρνει το όνομα Souveran, καθώς έτσι την αποκαλούσαν πλέον παραδοσιακά με το παρατσούκλι Stresemann, λόγω του ότι ο γενικός γραμματέας της “Weimarer Republik” ήταν διάσημος για τα ριγέ κοστούμια του … . Τα πρώτα μοντέλα Souveran με κορμό από μαύρες και μπλε ρίγες προστέθηκαν στη γκάμα το 1995.

Η παραγωγή των κορμών είναι μια περίτεχνη εργασία, καθώς το βαμβακερό υλικό - με φόρμουλα η οποία αναπτύχθηκε ειδικά για την Pelikan -πρέπει να περάσει από αρκετά κατασκευαστικά βήματα προκειμένου να διαμορφωθεί στο ριγέ υλικό. Λυγίζεται, λειένεται και το περίγραμμα της χαράσεται με διαμάντι. Έπειτα, τα χαρακτηριστικά διπλά κλιπ στην πίσω πλευρά του κορμού και στο καπάκι ενοποιούνται στο σύνολο του υλικού. Αυτό γίνεται με ύψιστη ακρίβεια προκειμένου να αποκτηθεί μια εικόνα ένωσης των υλικών χωρίς ραφές. Έπειτα το όργανο γραφής γυαλίζεται μέχρι το ανώτερο επίπεδο λάμψης και το ελάχιστα ελαστικό κλιπ με το διάσημο ραμφοειδές σχήμα μοντάρεται στο καπάκι.

Αν είστε λάτρεις του κλασσικού τότε σίγουρα είστε κάτοχοι ενός Souveran.

Επίχρυσο Roller με 24Κ και περίτεχνο ριγέ κορμό από κυτταρίνη. Το roller Souveran διαθέτει μεγάλης χωρητικότητας ανταλλακτικό 338.

Μήκος με κλειστό καπάκι σε cm 12,5,

Μήκος με καπάκι στο άκρο σε cm 14,4,

Βάρος σε gr με ανταλλακτικό 18,2,