Banner for Espa
Έκπτωση -10%

Pelikan Πένα M800 Souveran Black Fountain Pen

Κωδικός: 4012700986153
Brand: Pelikan
Κατηγορία: Pelikan Souveran 800
Διαθεσιμότητα: 1 έως 3 ημέρες
662.00€ 595.80€

Πραγματικά κλασσικό!

Το 1929 η Pelikan ήταν η πρώτη εταιρεία που παρουσίασε ένα διαφοροποιημένο μηχανισμό εμβόλου.

Η τεχνική που χρησιμοποιήθηκε έκανε τον άξονα στο εσωτερικό του οργάνου γραφής να γυρνά ποιο γρήγορα από το άκρο του κορμού με τη βοήθεια δύο διαφορετικών νημάτων.

Στις μέρες μας αυτή η πένα εμβόλου υπάρχει με πολλές παραλλαγές και παρόλο που έχει αναπτυχθεί τόσο σε σχεδιασμό όσο και σε τεχνικές λεπτομέρειες ο βασικός της μηχανισμός παραμένει ο ίδιος.

Μερικά μόνο χρόνια μετά την κυκλοφορία του πρώτου μοντέλου Souveran στην αγορά, παρουσιάζεται το Souveran σε μαύρο χρώμα, το 1985. Η βασική διαφορά ανάμεσα σε αυτό και τα προηγούμενα μοντέλα, είναι ότι ο κορμός δεν είναι ριγέ. Το σώμα φτιάχνεται από μαύρη υψηλής ποιότητας ρητίνη.

Το παράθυρο που δίνει τη δυνατότητα ορατότητας της δεξαμενής μελάνης, σε απόχρωση πράσινου χρώματος αλλά και τα επίχρυσα στοιχεία του, δίνουν σε αυτό το στυλογράφο ένα ατομικό χαρακτήρα και τη νοσταλγική αύρα του πρωτότυπου, αυθεντικού κλασσικού οργάνου γραφής.

Αν είστε λάτρεις του κλασσικού τότε σίγουρα είστε κάτοχοι ενός Souveran.

Επίχρυσος με 24Κ πληρωτής εμβόλου και περίβλημα υψηλής ποιότητας ρητίνης με παράθυρο ελέγχου επιπέδου ροής μελάνης. Οι μύτες των Souveran M800 (Fine, Medium, Broad, Italic) είναι από χρυσό 18Κ/750(επιλέξτε την μύτη της αρεσκείας σας, στα σχόλια, στο τέλος της παραγγελίας σας) .Όλες οι μύτες φινίρονται με σχέδιο από ρόδιο και η ποιότητα γραφής ελέγχεται χειροποίητα. Οι στυλογράφοι είναι εξοπλισμένοι με διαφορικό μηχανισμό εμβόλου, και επεξεργασμένα υψηλής αξίας ορειχάλκινα στοιχεία στα μοντέλα M800.

Μήκος με κλειστό καπάκι σε cm 14,1. Μήκος με καπάκι στο άκρο σε cm 16,4.Βάρος σε gr χωρίς μελάνι 29,3.

Προσφέρεται σε ακριβή συσκευασία δώρου και καλύπτεται απο ισόβια εγγύηση ποιότητας.