Banner for Espa
Έκπτωση -10%

Pelikan Πένα M700 Toledo Black Fountain Pen

Κωδικός: 4012700927828
Brand: Pelikan
Κατηγορία: Pelikan Toledo
Διαθεσιμότητα: 1 έως 3 ημέρες
1,449.00€ 1,304.10€

Η τέχνη της κατεργασίας με το ατσάλι της Δαμασκού μας πάει χιλιάδες χρόνια πίσω.

Στην τέχνη αυτή τα αντικείμενα από χάλυβα ή σίδερο είναι διακοσμημένα με τη χάραξη ενός σχεδίου στην επιφάνεια. Στη συνέχεια, ένα λεπτό φύλλο χρυσού θα τοποθετηθεί πάνω από το σχέδιο και θα είναι βαθιά ανάγλυφο μέσα στο υλικό με τη βοήθεια ενός μικρού σφυριού. Για να φανεί το πρόσφατα γεμάτο μοτίβο, το αντικείμενο θα θερμανθεί σε θερμοκρασία περίπου 800° C. Με τον τρόπο αυτό, οι επιφάνειες χάλυβα θα οξειδωθούν και θα γίνουν μαύρες, ενώ το χρυσό θα αρχίζει να λάμπει. Αυτή η τεχνική ταξίδεψε με τους Άραβες στην Ισπανία και έχει τελειοποιηθεί μέσα στους αιώνες, ιδιαίτερα στην περίφημη ισπανική πόλη Τολέδο.

Το 1931 η Pelikan υιοθέτησε αυτή τη τεχνική για το μοντέλο Toledo με τόση επιτυχία που το σχέδιο έχει παραμείνει ουσιαστικά αμετάβλητο όλα αυτά τα χρόνια. Σήμερα το διακοσμητικό περίβλημα είναι κατασκευασμένο από ένα κομμάτι ασήμι Sterling. Αντιμετωπίζεται με προσοχή σε διάφορα στάδια μέχρι το μοτίβο να καλυφτεί με ένα στρώμα χρυσού. Κάθε στυλογράφος Toledo είναι ένα μοναδικό κομμάτι που φτιάχνεται στη Γερμανία. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα μικροσκοπικά χαρακτικά στο μοτίβο είναι χειροποίητα, κάνοντας κάθε φτερό της Pelikan να ζωντανεύει. Λόγω του μεγάλου όγκου των εργασιών, κάθε μήνα είναι δυνατό να δημιουργηθούν το μέγιστο 200 τεμάχια. Το καπάκι και τα δύο άκρα είναι φτιαγμένα από υψηλής ποιότητας μαύρη ρητίνη.

Λειτουργεί με έμβολο, το κλιπ έχει σχήμα πελεκάνου, υπάρχει παράθυρο για τον έλεγχο της στάθμης του μελανιού και στην κορυφή δεσπόζει το λογότυπο της εταιρείας

Προσφέρεται με χρυσή εγχάρακτη μύτη 18 καρατίων με πάχος γραφής F/M.

Μοναδική συσκευασία και εγγύηση ποιότητας Pelikan