Banner for Espa
Έκπτωση -10%

Ουάμπι Σάμπι - Η Ομορφιά Της Ατέλειας

Κωδικός: 9789601697451
Συγγραφέας: Nobuo Suzuki
Διαθεσιμότητα: 1 έως 4 ημέρες
9.90€ 8.89€

Η αρχαία φιλοσοφία του ουάμπι σάμπι, που στα ιαπωνικά σημαίνει «η ομορφιά της ατέλειας», είναι ένας αυθεντικός, προσωπικός και εναρμονισμένος με τη φύση τρόπος να φροντίσουμε τον εαυτό μας, να ανακτήσουμε την εσωτερική αρμονία και να εξελιχθούμε. Όπως ακριβώς ένα κύπελλο από πηλό δουλεμένο στο χέρι δείχνει τα ψεγάδια του και θεωρείται στην Ιαπωνία, ακόμη και ραγισμένο, πιο όμορφο και πολύτιμο από ένα τέλειο, συμμετρικό και ομοιόμορφο, η φιλοσοφία του ουάμπι σάμπι επικεντρώνεται σε τρία χαρακτηριστικά της φύσης:
• Τίποτα δεν είναι τέλειο (και καλύτερα έτσι).
• Τίποτα δεν είναι ολοκληρωμένο (πάντα εξελισσόμαστε).
• Τίποτα δεν είναι παντοτινό (η εφήμερη φύση των πραγμάτων και των ανθρώπων είναι αυτό που τους προσδίδει αξία).
Βασισμένο σ’ αυτές τις αρχές, το αποκαλυπτικό βιβλίο του Νομπούο Σουζούκι μάς δείχνει πώς μπορεί η σοφία του ουάμπι σάμπι να αλλάξει ριζικά τη ζωή μας σ’ όλους τους τομείς, κάνοντάς μας πιο ευαίσθητους απέναντι στην ομορφιά και πιο δημιουργικούς. Με άλλα λόγια, πιο ανθρώπινους και ευτυχισμένους.

«Το ουάμπι σάμπι είναι ένας αόρατος ιστός που διέπει την τέχνη της Ιαπωνίας, τον τρόπο ζωής της, την αρχιτεκτονική, την ιστορία, τη φιλοσοφία, τις θρησκείες της χώρας, την κοινωνία και τη νοοτροπία της. Η δυτική σκέψη, ειδικά στις μέρες μας, μας ωθεί να αναζητούμε την τελειότητα
στα πάντα, με την ελπίδα ότι αυτό θα μας οδηγήσει στην επιτυχία και στην ευτυχία. Στο βιβλίο του ο Νομπούο Σουζούκι μάς βοηθά να στοχαστούμε σε βάθος αυτή τη σφαλερή για την τέχνη της ζωής ιδέα. Τα λόγια του με βοήθησαν να ανακαλύψω ότι, κατ’ αρχάς, η τελειότητα δεν υπάρχει καν· είναι απλώς μια ψευδαίσθηση της ανθρώπινης φαντασίας (ίσως και των μαθηματικών)».
Από τον πρόλογο του Έκτορ Γκαρθία

  • Έτος έκδοσης: 2021
  • Αριθμός σελίδων: 200
  • Διαστάσεις: 14×21