Οι Γυναίκες

Κωδικός: 9789606455841
Συγγραφέας: Kristin Hannah
Διαθεσιμότητα: 1 έως 3 ημέρες
19.90€ 17.90€

Μετά Το Αηδόνι και τους Τέσσερις ανέµους, η αγαπηµένη Κριστίν Χάνα επιστρέφει µε ένα ευαίσθητο πορτρέτο ενηλικίωσης σε επικίνδυνες εποχές και µια επική ιστορία για τον διχασµό ενός έθνους.

    Νο 1 σε The New York Times, USA Today, Washington Post και Los Angeles Times!

Οι γυναίκες µπορούν να γίνουν ηρωίδες. Όταν η φοιτήτρια νοσηλευτικής Φράνσις «Φράνκι» ΜακΓκράθ ακούει αυτά τα λόγια, κάτι αλλάζει µέσα της. Μεγαλωµένη στον ηλιόλουστο, ειδυλλιακό κόσµο της Νότιας Καλιφόρνιας, στο προστατευµένο περιβάλλον που έχουν δηµιουργήσει οι συντηρητικοί γονείς της, ένιωθε πάντα περήφανη επειδή έκανε το σωστό. Αλλά το 1965 ο κόσµος αλλάζει. Όταν ο αδερφός της φεύγει για να υπηρετήσει στο Βιετνάµ, εκείνη κατατάσσεται εθελοντικά στο Σώµα Νοσοκόµων του Στρατού. Απροετοίµαστη και άπειρη, η Φράνκι έρχεται αντιµέτωπη µε το χάος και την καταστροφή. Κάθε µέρα είναι ένα στοίχηµα ζωής ή θανάτου, ελπίδας ή προδοσίας.

Όµως ο πόλεµος είναι µόνο η αρχή για τη Φράνκι και τους βετεράνους φίλους της. Η αληθινή µάχη τούς περιµένει στην πατρίδα, σε µια Αµερική αλλαγµένη και διχασµένη, που θέλει να ξεχάσει.

Οι Γυναίκες είναι η ιστορία µιας γυναίκας που πήγε στον πόλεµο, αλλά φωτίζει και τις ιστορίες όλων των γυναικών που αποφασίζουν να ριχτούν στη µάχη και των οποίων οι θυσίες και η αφοσίωση στην πατρίδα πολύ συχνά λησµονούνται.

Ένα µυθιστόρηµα για τις βαθιές φιλίες και τον τολµηρό πατριωτισµό, µε µια ηρωίδα, της οποίας ο ιδεαλισµός και το θάρρος θα καθορίσουν µια ολόκληρη εποχή.

Έγραψαν για το βιβλίο:

«Η Χάνα στα καλύτερά της». –The New York Times

«Ένα συγκινητικό, συναρπαστικό µυθιστόρηµα». –Booklist

«Η Χάνα αφηγείται την ιστορία αληθινών, αφανών ηρωίδων». –Washington Post

«Όσοι αγαπούν τα ιστορικά µυθιστορήµατα µε γυναίκες πρωταγωνίστριες θα απολαύσουν αυτή τη συναρπαστική πολεµική ιστορία». –Publishers Weekly

«Η Χάνα για άλλη µία φορά φέρνει στο προσκήνιο τις γυναίκες που η Ιστορία αγνόησε». –People Magazine (Βιβλίο της εβδοµάδας)

«Ποτέ στο παρελθόν ένα πολεµικό µυθιστόρηµα δεν έχει µεταµορφωθεί τόσο ριζικά σε µια ιστορία για την ανθρώπινη καρδιά». –Delia Owens, συγγραφέας του Εκεί που τραγουδάνε οι καραβίδες