ΕΚΠΤΩΣΗ -10%

Οδυσσέας Αστέρης

Κωδικός: 9789600449327
Διαθεσιμότητα: 1 έως 3 ημέρες
9.90€ 8.90€

«Ο Οδυσσέας Αστέρης είναι μια ποιητική σύνθεση. Είναι ένα όλον, ένα σύνολο έμπνευσης με υποσύνολα λυρικής και επικής μαζί ποίησης. Είναι μια εξαιρετική ποιητική σύνθεση που αγγίζει το οικουμενικό. Υπάρχει σε αφθονία το φυσικό στοιχείο, το θαλασσινό, το συμπαντικό».
Μόνα Σαββίδου-Θεοδούλου, λογοτέχνις

«Ο Οδυσσέας Αστέρης ταξιδεύει ανάμεσα στις πραγματικές θαλάσσιες και τις συμβολικές έναστρες οδύσσειες. Ποιητική αμεσότητα, καθαρότητα γραφής, ένας διαδραστικός διάλογος Ποιητή-Χορού, γρήγορη πλοκή και το στοιχείο της περιπέτειας, μιας άλλοτε πραγματικής, άλλοτε συμβολικής και άλλοτε αλληγορικής περιπέτειας. Τον Οδυσσέα Αστέρη τον ένιωσα και σαν μαγεία και σαν ενέργεια που γεννιόταν μέσα από την Ιθάκη και των δικών μου αστερισμών, της δικής μου ψυχής! Είμαι σίγουρος πως θα το νιώσει κάθε αναγνώστης. Το κάθε ποίημα διαθέτει μια δική του αυτοτέλεια, η κάθε ενότητα τη δική της θεματική δέσμη ανθολόγησης, κι όλα μαζί συνιστούν ένα ενιαίο μπουκέτο “ποιητικού λειτουργικού δομισμού” χαλαρών συζεύξεων και υψηλής διακειμενικότητας, που υποδηλώνουν θεατρική ̶ θα έλεγα ̶ επικοινωνία μεταξύ στίχων, ποιημάτων, ενοτήτων και ηρώων, με εναλλασσόμενη σκηνογραφία χώρου και χρόνου».
Δρ. Κρίστης Χαράκης, λογοτέχνης, ακαδημαϊκός, μέλος του Φιλολογικού Συλλόγου ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ

«Το ποιητικό βιβλίο Οδυσσέας Αστέρης είναι μια πολυφωνική ποιητική σύνθεση ικανή να συγκινήσει και να ευδαιμονήσει αναγνώστες με ιδιαίτερη έφεση στα πανανθρώπινα και οικουμενικά. Αποτελεί μια εντυπωσιακή καλλιτεχνική τοιχογραφία, με παράλληλο φωτισμό σημαντικών πτυχών της υπαρξιακής και ιστορικής ανθρώπινης περιπέτειας. Δεν λείπουν οι καίριες αναφορές σε τραυματικές εμπειρίες της πρόσφατης πολιτικής ιστορίας της πατρίδας μας... Και όλα αυτά με κύριο καλλιτεχνικό όχημα ένα μεστό, βιωματικό ποιητικό λόγο (Αφηγητής) σε εναλλαγή με μια ακόμα ποιητικότερη χορική αντιφώνηση... Το σύνολο αυτό συνιστά μια κατορθωμένη ποιητική σύνθεση, δοσμένη από έναν καθ’ όλα συγκροτημένο δημιουργό».
Ανδρέας Πετρίδης, λογοτέχνης, κριτικός λογοτεχνίας

Το κύμα σ' αγκαλιάζει
στην πιο σκοτεινή ακτή του κόσμου 
κι ο φλοίσβος σε νανουρίζει 
στην αγκαλιά της γης, 
μικρέ μου Aylan.
Ολόφωτοι άγγελοι 
σου μαζεύουν κλειστά κοχύλια 
και πορφυρά κοράλλια 
για τα παιχνίδια σου.
Παίξε ξέγνοιαστος
στον κάμπο με τις ανεμώνες, 
ο πόλεμος είναι μακριά, Aylan, 
η φτώχεια είναι μακριά, Aylan, 
μόνο η ενοχή έχει φωλιάσει 
στην ψυχή της ελπίδας, 
μόνο η ενοχή έχει τρυπώσει στο 
δάκρυ του Θεού.
Εκεί,
στη χώρα της διαύγειας, 
μαρτύρησε κρυφά στο αυτί του Θεού 
όλα όσα κάνουμε,
πες του για τη σκοτωμένη άνοιξη, 
για το λαβωμένο φως, 
πες του για τα πνιγμένα βιβλία, 
για τα ματωμένα παραμύθια.
Μαρτύρησέ τα όλα. 
Μ' ακούς;
Όλα.