Νέο Προϊόν
ΕΚΠΤΩΣΗ -10%

Νεοελληνική Γλώσσα & Νεοελληνική Λογοτεχνία Γ' Λυκείου (Σετ 5 Βιβλίων)

Κωδικός: 9789606900846
Διαθεσιμότητα: 1 έως 3 ημέρες
34.98€ 31.48€
NEΟΕΛΛΗΝΙΚH ΓΛΩΣΣΑ
 
Θεωρία – Μεθοδολογία
700 Γλωσσικές Ασκήσεις όλων των τύπων
Οι αλλαγές στον τρόπο αξιολόγησης του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας και κυρίως, η αγάπη μας για το μάθημα αυτό οδήγησαν στη δημιουργία του βιβλίου που κρατάτε στα χέρια σας.
Κύριο μέλημά μας είναι να προσφέρουμε αξιόλογο εκπαιδευτικό υλικό προκειμένου ο εκπαιδευτικός να πραγματώσει τους διδακτικούς του στόχους και ο μαθητής να αναπτύξει τις γλωσσικές του δεξιότητες τόσο στην κατανόηση και στην επεξεργασία ενός κειμένου, όσο και στην παραγωγή λόγου.
Για την επίτευξη του σκοπού αυτού και για να καταφέρουν οι μαθητές να διαμορφώσουν μια τεχνική γραφής, συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε τη διδακτική πρόταση των βιβλίων της Β΄ Λυκείου για την παραγωγή λόγου και την παρουσίαση των εννοιών.
Έμφαση δώσαμε στην περίληψη μέρους του κειμένου, την αναλυτική παρουσίαση όλων των κειμενικών ειδών (δοκίμιο, άρθρο, επιφυλλίδα, ομιλία, κριτική, συνέντευξη, ημερολόγιο) σε επίπεδο κατανόησης, επεξεργασίας και παραγωγής λόγου. Βαρύτητα δόθηκε και στον μετασχηματισμό και τη σύγκριση κειμένων με αναλυτικές εφαρμογές όλων των περιπτώσεων.
Πλήρη θεωρία για τη Νεοελληνική Γλώσσα (πειθώ, μεθοδολογία σύνταξης μικροκειμένων, παράγραφος, λειτουργίες της γλώσσας, μετασχηματισμός- σύγκριση κειμένων, παραγωγή λόγου) με πλήθος ασκήσεων για κάθε φαινόμενο. 
 
ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ Γ' ΛΥΚΕΙΟΥ
 
Η Λογοτεχνία αποτελεί μια ειδική γλώσσα που απαιτεί εξοικείωση με τον εκφραστικό και δομικό της κώδικα, προκειμένου να γίνει πληρέστερα αντιληπτή από τον αποδέκτη της. Για τον λόγο αυτό στο συγκεκριμένο βοήθημα έχει επιχειρηθεί μια όσο το δυνατόν κατατοπιστικότερη παρουσίαση των στοιχείων εκείνων που συνθέτουν τη θεωρία της λογοτεχνίας. Εκκινώντας από δομικές μονάδες, όπως είναι οι ήρωες ενός έργου, προχωράμε σε ευρύτερα στοιχεία δομής, όπως είναι η διαδικασία διαμόρφωσης της πλοκής με την αξιοποίηση των αφηγηματικών τεχνικών, αλλά και στα απαιτούμενα μέσα για να μετουσιωθεί σε λογοτεχνικό λόγο μια ιστορία, στους επονομαζόμενους αφηγηματικούς τρόπους.

Σχετικά Προϊόντα