Banner for Espa
Έκπτωση -10%

Νεοελληνική Γλώσσα - Μεθοδολογία Παραγωγής Λόγου Για Όλο Το Λύκειο (24 Γράμματα)

Κωδικός: 9786182012772
Συγγραφέας: Μαρία Κάππου
Διαθεσιμότητα: 2 έως 5 ημέρες
24.99€ 22.49€

Το βιβλίο αυτό περιέχει διδακτικές προτάσεις για το προσυγγραφικό και συγγραφικό στάδιο σύνταξης επιχειρηματολογικών κειμένων, σύμφωνα με το ΦΕΚ 4134, 9/9/2021. Είναι εμπλουτισμένο με γραφήματα των διανοητικών διεργασιών από το πρώτο βήμα μέχρι και το τελικό στάδιο, δηλαδή, την ανάπτυξη του διαγράμματος σε ολοκληρωμένο κείμενο και περιέχει πλήθος παραδειγμάτων καθώς και 16 ανεπτυγμένα κείμενα. Απευθύνεται σε όλες τις τάξεις του Λυκείου, αφού η παραγωγή λόγου εξετάζεται με τον ίδιο τρόπο!

Το βιβλίο αναδεικνύει τη σημασία του περιεχομένου των ΠΟΙΚΙΛΩΝ ΕΡΩΤΗΜΑΤΩΝ για την παραγωγή λόγου
και απαντά πρακτικά και με παραδείγματα στο «πώς το κάνω» σε κάθε φάση συγγραφικής διαδικασίας:

-ΠΩΣ ΚΑΤΑΝΟΩ και αντιγράφω το θέμα
-ΠΩΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΩ το υλικό μου ανάλογα με το περιεχόμενο των διαφορετικών ερωτημάτων
-ΠΩΣ ΑΝΑΠΤΥΣΣΩ τις απαντήσεις μου ανάλογα με το περιεχόμενο των διαφορετικών ερωτημάτων
-ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ το κατάλληλο γλωσσικό και υφολογικό επίπεδο κάθε κειμένου (άρθρο, ομιλία, επιστολή) ανάλογα με την επικοινωνιακή περίσταση και τον δέκτη
ΕΠΕΙΔΗ, η συνήθης σχολική πρακτική, κατά την οποία οι μαθητές προσπαθούν «να επιτελέσουν ταυτόχρονα τρεις λειτουργίες, δηλαδή να παράγουν και να οργανώνουν τις ιδέες τους και να τις εκφράζουν με το λόγο, είναι καταδικασμένες σε αποτυχία» (Ηλίας Ματσαγγούρας, Κειμενοκεντρική προσέγγιση του Γραπτού Λόγου, 2004, σ. 175)

Μια μοναδική έγχρωμη έκδοση που αποτελεί σημείο αναφοράς στη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας.Για πρώτη φορά δίνεται τόσο λεπτομερής ανάλυση στην κατανόηση  των κειμένων.

Μια ολοκληρωμένη μεθοδολογία για την αποκωδικοποίηση των κειμένων που θα συντροφεύσει εκπαιδευτικούς και μαθητές και θα διευκολύνει την προσπάθεια τους για την κατανόηση και ανάπτυξη των θεμάτων στην γραπτή εξέταση του μαθήματος για την ελληνική γλώσσα