Νέο Προϊόν
Έκπτωση -10%

Νεοελληνική Γλώσσα Και Λογοτεχνία Α΄ Λυκειου 2021 (Χατζηθωμά)

Κωδικός: 9789606900884
Διαθεσιμότητα: 1-3 εργάσιμες ημέρες
23.85€ 21.44€

Το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας αποτελεί το μέσο για τη διαμόρφωση των βασικών γλωσσικών δομών και την κατάκτηση της γλωσσικής επίγνωσης των μαθητών και των μαθητριών. Μέσα από τη γνώση των γλωσσικών φαινομένων και την ενίσχυση των αναγνωστικών τους δεξιοτήτων, κατανοούν τις γλωσσικές επιλογές κάθε συντάκτη, ερμηνεύουν κείμενα λαμβάνοντας υπόψη το επικοινωνιακό πλαίσιο στο οποίο παράγονται και, σε ένα τελικό στάδιο, παράγουν τα δικά τους κείμενα. Σε αυτό το πλαίσιο, το παρόν βιβλίο αποβλέπει στην ουσιαστική τριβή των μαθητών και των μαθητριών με το γλωσσικό φαινόμενο τόσο σε επίπεδο ερμηνείας όσο και σε επίπεδο παραγωγής λόγου από την πρώτη τάξη του Λυκείου. Θεμελιώνει από την αρχή της
λυκειακής διαδρομής των παιδιών τις γλωσσικές τους βάσεις, ώστε να αντεπεξέλθουν με ευκολία στις απαιτήσεις της Τράπεζας Θεμάτων και, κυρίως, των Πανελλαδικών Εξετάσεων.
 
Το βιβλίο αυτό αντιμετωπίζει τη γλώσσα σαν αυτό που πραγματικά είναι: έναν ζωντανό οργανισμό. Αποφεύγεται η ατελέσφορη ανακύκλωση μιας γραμματικής μεταγλώσσας που, τελικά, οδηγεί στην επιδερμική γνώση. Αντιθέτως, οι αναγνώστες του εντρυφούν στον τρόπο που αλληλεπιδρούν οι μορφοσυντακτικές και λεξιλογικές επιλογές με τις επικοινωνιακές περιστάσεις μέσα στις οποίες ενεργούν. Μέσα από εφαρμογές και πλήθος ασκήσεων για κάθε διδασκόμενο αντικείμενο, ο εκπαιδευτικός που διδάσκει τα γλωσσικά μαθήματα εμβαθύνει στα νέα απαιτητικά δεδομένα του μαθήματος και οδηγεί με ευστοχία τον μαθητή του στην κατάκτησή τους. Το Α΄ τεύχος του πονήματος αυτού παρουσιάζει αναλυτικά τη θεωρία της Γλώσσας και της Λογοτεχνίας, ενώ το Β΄ τεύχος αποτελείται από 27 Κριτήρια Αξιολόγησης των μαθητών, στη νέα τους μορφή, σύμφωνα με τις τελευταίες προτάσεις του ΙΕΠ και τις απαιτήσεις της Τράπεζας Θεμάτων.