Η Μπαλάντα Των Ανίδεων Και Καλών

Κωδικός: 9786180336078
Διαθεσιμότητα: 1 έως 3 ημέρες
13.30€ 11.97€

Η ιστορία: Οι νεαροί ήρωες, ούτε έφηβοι, ούτε άνδρες, με ανησυχίες και αυταπάτες, λίγο ανίδεοι, λίγο αφελείς, αλλά ορμητικοί και ενθουσιώδεις ζουν σε μια εποχή που ναι μεν απαγόρευε πολλά αλλά σκόρπιζε περισσότερες ελπίδες για αλλαγή: Είχαν την αίσθηση ότι η ζωή τους είχε μια διαφάνεια. Αφηγητής είναι ένας νεαρός που περισσότερο παρακολουθεί τους άλλους παρά δρα. Η παρέα θα διαλυθεί λόγω μιας «προδοσίας» ενώ γύρω τους η μεταπολίτευση αλλάζει τα πράγματα.
Η εποχή: Χειμώνας 1973 - Τέλος καλοκαιριού 1974. Η ζωή ένα πάρτι: Tα παλαιοπωλεία στη Μασσαλίας και τα παράνομα βιβλία, ο Ντίνος Ηλιόπουλος και η Ζωή Λάσκαρη, οι Μπιτλς και οι Ρόλινγκ Στόουνς, τα μουσικά πρωινά σε συνοικιακούς κινηματογράφους και η συναυλία του Σαββόπουλου, ο Μεγαρίτης σε έναν αγώνας κατς, η μύηση στον έρωτα, η παράνομη οργάνωση και οι νύχτες στο Πολυτεχνείο, οι συλλήψεις από την αστυνομία για «άσκοπες βόλτες», τα ροκ κλαμπ και οι ντισκοτέκ, τα παντελόνια καμπάνες και οι βινύλ φούστες, τα λευκώματα, τα πάρτι, οι νεαρές ελεύθερες γυναίκες, οι άσκοπες βόλτες, οι ατέρμονες συζητήσεις. Μια ρευστή κατάσταση με πολλές απαγορεύσεις αλλά και πολλαπλές μικρές διαφυγές.
Τόπος: Το Παγκράτι και τα χαρακτηριστικά τοπόσημα της εποχής: Ζαχαροπλαστεία Λέντζος και Pastry family, Άλσος Παγκρατίου και το Ελεύθερο Θέατρο, πλατεία Βαρνάβα και πλατεία Πλαστήρα, Ευτυχίδου – Υμηττού - Σπύρου Μερκούρη, Χίλτον, Κάραβελ, Μετς, Α’ Κοιμητήριο Αθηνών αλλά και Πλάκα, Σύνταγμα, Ζάππειο και αλλού.