Έκπτωση -14%

Μικρή Ιστορία Περί Των Πάντων (Σχεδόν)

Κωδικός: 9786180323689
Συγγραφέας: Bill Bryson
Διαθεσιμότητα: 1-3 εργάσιμες ημέρες
18.80€ 16.18€

ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΤΟΥ ΜΠΕΣΤ ΣΕΛΕΡ ΤΟ ΣΩΜΑ

ΒΡΑΒΕΙΟ AVENTIS 2004


Ο Bill Bryson περιγράφει τον εαυτό του ως έναν διστακτικό ταξιδευτή, αλλά ακόμα κι όταν μένει ασφαλής στο σπίτι του, δεν μπορεί να περιορίσει την περιέργειά του για τον κόσμο που τον περιβάλλει. Η Μικρή ιστορία περί των πάντων (σχεδόν) είναι η εκστρατεία του να καταλάβει όλα όσα έχουν συμβεί από το Big Bang ως τη δημιουργία του πολιτισμού – πώς φτάσαμε από την απόλυτη ανυπαρξία στο σημείο που βρισκόμαστε τώρα. Η πρόκληση με την οποία έρχεται αντιμέτωπος ο Bill Bryson είναι να μετατρέψει θέματα που κανονικά μας κάνουν να βαριόμαστε μέχρι θανάτου, όπως η γεωλογία, η χημεία και η φυσική των στοιχειωδών σωματιδίων, και να διαπιστώσει αν υπάρχει κάποιος τρόπος να τα κάνει κατανοητά για ανθρώπους που δεν σκέφτηκαν ποτέ ότι θα μπορούσε να τους ενδιαφέρει η επιστήμη.

ΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
Ο κύριος Bryson έχει το φυσικό χάρισμα της ξεκάθαρης και γλαφυρής έκφρασης. Αμφιβάλλω ότι έχει γραφτεί καλύτερο βιβλίο για τις ανακαλύψεις της σύγχρονης επιστήμης που να απευθύνεται στον μέσο άνθρωπο.
Sunday Telegraph

Μια συναρπαστική ιδέα και δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιον άλλο συγγραφέα, εκτός του Bryson που θα την εκτελούσε τόσο καλά. Είναι το είδος του βιβλίου που θα είχα καταβροχθίσει στην εφηβική μου ηλικία. Μπορεί κάλλιστα να κάνει τους νεαρούς αναγνώστες επιστήμονες. Και το διάσημο, ελαφρώς κυνικό χιούμορ του είναι πάντα παρόν.
Evening Standard

Ένα πραγματικά χρήσιμο και ευχάριστο ανάγνωσμα. Περιλαμβάνει εκπληκτικά μεγάλο πλήθος συναρπαστικών πληροφοριών μεταξύ των δύο εξωφύλλων του… Μια βαθιά απολαυστική, καθώς και επιμορφωτική, εμπειρία. Διαβάστε το και δεν θα ξαναντικρίσετε τον κόσμο με τα ίδια μάτια.
Daily Express

Το βιβλίο που έψαχνα όλη μου τη ζωή… Ο Bryson είναι σίγουρος για τις γνώσεις του τις οποίες και μεταφέρει με πολύ χιούμορ.
Daily Mail

Το απόλυτο αποκαλυπτικό ταξίδι στον χρόνο και τον χώρο, το Μικρή ιστορία περί των πάντων (σχεδόν) μας δείχνει τον κόσμο όπως οι περισσότεροι από εμάς δεν τον έχουν δει ποτέ πριν.