Banner for Espa
Έκπτωση -10%

Μικρές Εισαγωγές - Προσωπικά Δεδομένα - Προστασία GDPR

Κωδικός: 9789605698737
Συγγραφέας: Ειρηνικός Πλατής
Διαθεσιμότητα: 1 έως 4 ημέρες
10.99€ 9.89€

Ποια είναι τα προσωπικά δεδοµένα και πώς θα προστατεύονται; Ποια δικαιώµατα ελέγχου αποκτούν οι πολίτες; Ποιος είναι ο Υπεύθυνος Επεξεργασίας και ποιες είναι οι υποχρεώσεις του; Ποιες επιχειρήσεις πρέπει να ορίσουν Υπεύθυνο Προστασίας Δεδοµένων και ποιος είναι ο ρόλος του;

Ο Γενικός Κανονισµός Προστασίας Δεδοµένων (GDPR) αποτελεί την απάντηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις προκλήσεις της ψηφιακής εποχής και στην επιτακτική ανάγκη προστασίας των προσωπικών δεδοµένων από την αθέµιτη χρήση τους. Οι πολίτες εξοπλίζονται µε αυξηµένες δυνατότητες ελέγχου και πρόσβασης στα προσωπικά τους δεδοµένα, ενώ οι επιχειρήσεις καλούνται να αναπτύξουν δοµές και λειτουργίες µε σεβασµό στα δικαιώµατα των πολιτών.

Το εγχειρίδιο αυτό αναπτύσσει, µε τρόπο εύληπτο, τις ρυθµίσεις του Κανονισµού. Εισάγει µε επιστηµονική πληρότητα αλλά και τρόπο οµαλό τον αναγνώστη στη νέα εποχή για τα προσωπικά δεδοµένα. Περιλαµβάνει επίσης σύντοµη αναφορά στην ιστορία των προσωπικών δεδοµένων και στο δικαιοπολιτικό υπόβαθρο της προστασίας τους.

Η σειρά ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ περιλαμβάνει βιβλία αναφοράς, γραμμένα από ειδικούς, τα οποία δίνουν έγκυρη και εις βάθος πληροφόρηση για θέματα άμεσου ενδιαφέροντος. Απλή αλλά όχι απλουστευτική, επιστημονική αλλά όχι απροσπέλαστη, σύντομη αλλά και πλήρης, η σειρά προσφέρει στον σύγχρονο αναγνώστη τα κλειδιά ώστε να κατανοήσει σε βάθος τον πολύπλοκο και μεταβαλλόμενο κόσμο μας. Διευθυντής της σειράς είναι ο Μπάμπης Παπαδημητρίου.