Banner for Espa
Έκπτωση -10%

Μικρά Αγγλία

Κωδικός: 9789600317800
Συγγραφέας: Ιωάννα Καρυστιάνη
Διαθεσιμότητα: 1 έως 4 ημέρες
15.90€ 14.31€

Η ιστορία διαθέτει ναυτικό φυλλάδιο και ταξιδεύει επί μία εικοσαετία μεταφέροντας θαλασσοφαγωμένους άντρες και θαλασσοφαγωμένες γυναίκες στους μεγάλους ή ασήμαντους πλόες της ζωής, από τη Σουραμπάγια στα βυσσινοχώραφα της Άνδρου, από ένα ντοματοπίλαφο στο Μπουένος Άιρες κι από τις συμμαχικές νηοπομπές κατά τη διάρκεια του δεύτερου παγκόσμιου πολέμου στη Ρίβα και στο λευκό διώροφο των Σαλταφέρων με το τσιγκούνικο ταβάνι, που σαν απλωμένο τουλπάνι έσταζε τους ήχους του απάνω σπιτιού και μαζί τους ήχους του έρωτα στο πανομοιότυπο κάτω σπίτι, είκοσι τέσσερις λεπτές κυπαρισσοσανίδες που ρήμαξαν ζωές.
Το βιβλίο της Ιωάννας Καρυστιάνη κυκλοφόρησε το 1997 κι αμέσως αγαπήθηκε από το αναγνωστικό κοινό (και παραμένει σταθερά στις προτιμήσεις του όλα αυτά τα χρόνια). Απέσπασε το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος το 1998, ενώ έχει μεταφραστεί και κυκλοφορεί στην Αγγλία, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Λιθουανία και στις ΗΠΑ.
Έγραφα για να νιώσω η ίδια όσο περισσότερο, όσο πιο βαθειά μπορούσα, όσο άντεχα τα δυνατά συναισθήματα που πότε φωτίζουν, πότε σκιάζουν το νόημα της ύπαρξης, της ζωής. Περιέγραφα τα τοπία για να συγκρατήσω στο χαρτί και να φυλάξω στο συρτάρι μου την αίσθηση της μοναχικότητας, της καρτερίας, της περιπλάνησης στα κοφτερά βράχια της ναυτικής παράδοσης. Χτυπιόμουνα χωρίς σωσίβιο στη φουρτουνιασμένη θάλασσα των λέξεων. Αυτό που με βοήθησε και με ελευθέρωσε ήταν ότι ξανοίχτηκα πέρα από το δικό μου μικρόκοσμο, στο άγνωστο τοπίο μιας κοινωνίας ριψοκίνδυνου βιοπορισμού, πολλαπλών αποχαιρετισμών, αναχωρητισμού, διαρκούς εναγώνιας αναμονής.”- Ιωάννα Καρυστιάνη
Το βιβλίο μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο σε σκηνοθεσία του Παντελή Βούλγαρη.
Το πρωταγωνιστικό καστ της ταινίας αποτελείται από τους: Σοφία Κόκκαλη, Ανδρέα Κωνσταντίνου, Μάξιμο Μουμούρη, Ανέζα Παπαδοπούλου, Πηνελόπη Τσιλίκα κ.ά.