Έκπτωση -25%

Μαθηματικά Β' Λυκείου Θετικών Σπουδών (Πουκαμισάς)

Κωδικός: 9789606881695
Κατηγορία: Μαθηματικά
Συγγραφέας: Νίκος Τάσος
Διαθεσιμότητα: 1-3 εργάσιμες ημέρες
20.80€ 15.60€

 

«Πρέπει να µάθουµε και θα µάθουµε». Με τη φράση αυτή καλούσε ο David Hilbert, ένας από τους µεγαλύτερους µαθηµατικούς της γενιάς του, τους συναδέλφους του να λύσουν τα άλυτα προβλήµατα που ταλάνιζαν την περίοδο εκείνη τη µαθηµατική κοινότητα, έχοντας την πεποίθηση ότι στα µαθηµατικά δεν υπάρχει τίποτε «σκοτεινό» και δυσεπίλυτο.

Με το βιβλίο αυτό επιθυµούµε να δείξουµε στον µαθητή ότι στα µαθηµατικά δεν υπάρχουν αδιέξοδα και δύσκολα µονοπάτια· µε τη σωστή καθοδήγηση µπορούµε να προσεγγίσουµε όλα τα προβλήµατα που προκύπτουν και να τα αντιµετωπίσουµε µε επιτυχία.

Κάθε κεφάλαιο αποτελείται από ενότητες, οι οποίες ακολουθούν την εξής δοµή:

  •     Πλήρη θεωρία σε µορφή ερωτήσεων-απαντήσεων, η οποία συνοδεύεται από παραδείγµατα.
  •     Μεθοδολογία ασκήσεων µε λυµένες εφαρµογές, ώστε ο µαθητής να εφοδιαστεί µε τα κατάλληλα «εργαλεία» προκειµένου να επιλύσει ασκήσεις κάθε επιπέδου.
  •     Πλήθος άλυτων εφαρµογών και ερωτήσεων, οι οποίες καλύπτουν όλες τις µορφές που µπορεί να συναντήσει ο µαθητής στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.
  •     Φύλλα αξιολόγησης για την πλήρη αφοµοίωση της ύλης.
  •     Όλα τα θέµατα της Τράπεζας Θεµάτων, στο τέλος κάθε κεφαλαίου.

Θεωρώντας ότι η επιτυχία οφείλεται τελικά σε µία οργανωµένη και µεθοδική επανάληψη, έχουµε συµπεριλάβει στο τέλος κάθε κεφαλαίου, αλλά και στο τέλος του βιβλίου, επαναληπτικά θέµατα και διαγωνίσµατα δοµηµένα µε τέτοιον τρόπο, ώστε να καλύπτουν όλες τις περιπτώσεις που διαπραγµατεύτηκε ο µαθητής στα κεφάλαια που διδάχθηκε.

Σχετικά Προϊόντα