Έκπτωση - 30%

Μαθηματικά Γ΄ Λυκείου Προσανατολισμού Β΄ Τόμος

Κωδικός: 9786185325015
Κατηγορία: Μαθηματικά
Συγγραφέας: Νίκος Τάσος
Διαθεσιμότητα: 1 έως 3 ημέρες
22.40€ 15.68€

Με το βιβλίο αυτό προσπαθούµε να καθοδηγήσουµε µε ασφάλεια το µαθητή µέσα από αυτά τα «σκοτεινά δωµάτια» των µαθηµατικών και να τον βοηθήσουµε, ώστε να είναι σε θέση να προσεγγίζει όλα τα προβλήµατα που προκύπτουν και να τα αντιµετωπίζει µε επιτυχία.

Η µεθοδολογία που παρουσιάζουµε είναι γραµµένη µε τέτοιο τρόπο, ώστε ο µαθητής να έχει στα χέρια του τα κατάλληλα «εργαλεία» προκειµένου να λύσει ασκήσεις κάθε επιπέδου.

Το µεγάλο πλήθος των ασκήσεων που έχουµε συµπεριλάβει καλύπτει όλες τις µορφές που µπορεί να συναντήσει ο µαθητής στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, καθώς και στις Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Θεωρώντας ότι η επιτυχία οφείλεται τελικά σε µια οργανωµένη και µεθοδική επανάληψη, έχουµε συµπεριλάβει στο τέλος του βιβλίου επαναληπτικά θέµατα και διαγωνίσµατα, ώστε ο µαθητής να κάνει µια ολοκληρωµένη επανάληψη λίγο πριν από τις εξετάσεις του.

«Ίσως ο καλύτερος τρόπος για να περιγράψω την ενασχόλησή µου µε τα µαθηµατικά είναι να την παροµοιάσω µε την εµπειρία του να εισέρχεσαι σε ένα σκοτεινό µέγαρο. Μπαίνεις στο πρώτο σκοτεινό, απολύτως σκοτεινό, δωµάτιο. Σκοντάφτεις δεξιά-αριστερά και πέφτεις πάνω στα έπιπλα. Σιγά σιγά µαθαίνεις πού βρίσκεται κάθε έπιπλο. Και τελικά, ύστερα από περίπου έξι µήνες, βρίσκεις το διακόπτη και ανάβεις το φως. Ξαφνικά, λοιπόν, τα πάντα φωτίζονται και βλέπεις πλέον πού βρισκόσουν. Κατόπιν, µπαίνεις στο επόµενο σκοτεινό δωµάτιο…». Με τον τρόπο αυτό περιέγραψε ο καθηγητής Andrew Wiles την επτάχρονη αναζήτησή του προκειµένου να καταφέρει να επιλύσει το τελευταίο θεώρηµα του Fermat, το «Ιερό Δισκοπότηρο» των µαθηµατικών.

Σχετικά Προϊόντα